Одбојкаши Србије крећу у битку за медаље

Агенције
Одбојкаши Србије крећу у битку за медаље

Антверпен - Одбојкаши Србије без грешке су одрадили досадашњи дио Европског првенства пошто су добили свих шест утакмица, са само једним изгубљеним сетом, а вечерас их чека можда и најбитнија на шампионату, јер побједа доноси борбу за медаљу, а пораз води кући.

“Орлови” ће у четвртфиналу ЕП одмјерити снаге са Украјином од 20.30 часова која је у групној фази имала три побједе и два пораза, док је у осмини финала била боља од Белгије резултатом 3:2.

Селектор Србије Слободан Ковач, коме је ово прво такмичење са националним тимом, уочи четвртфиналног дуела изјавио је да ће екипа бити максимално спремна и неће дозволити ривалу да направи изненађење као против Белгије.

- Украјина је непознаница, али добра репрезентација. Последњих година имали су доста успеха у млађим категоријама и стога морамо да будемо пажљиви, да се добро спремимо, играчи да максимално концентрисано уђу у меч, јер је то репрезентација која је већ направила изненађење. Ми нисмо Белгија, ми смо Србија. Дочекаћемо их максимално спремно и даћемо све од себе да одемо у полуфинале - рекао је Ковач.

Он се још једном осврнуо на тријумф против Чешке у осмини финала.

- Сигурна, важна победа. Када те екипе из можда средине европског квалитета играју против Србије, немају шта да изгубе, играју растерећено, ризикују 100 одсто, па онда то ризиковање направи неки мали проблем као што су нама Чеси у првом сету. Били смо јаки, издржали смо њихове налете и резултат је тај којим можемо да будемо задовољни - поручио је Ковач.

Мишљење селектора дијели и примач сервиса Марко Ивовић којег није било у тиму прије двије године који је стигао до бронзане медаље.

- Имамо фин и леп пут, а следећој утакмици треба приступити као до сада. Украјина је показала да може да направи чудо ако јој се дозволи. Треба да будемо концентрисани и играмо своју игру како би све било како треба. Искуснији смо и бољи, то треба да покажемо на терену. Познајем поједине украјинске играче, добри су и имају амбициозну екипу. Треба да се поставимо као према свим другим екипама које играју на мотивацију, јер млади играчи другачије приступају утакмицама од искуснијих - казао је Ивовић.

 

Полуфинала

Уколико Србија побиједи Украјину у полуфиналу (27. септембар) ће играти против бољег из посљедњег меча четвртфинала у којем се вечерас од 21 сат састају Француска и Италија.

У другом полуфиналу 26. септембра састаће се побједници мечева Пољска - Њемачка и Русија - Словенија који су играли синоћ.

Меч за треће мјесто на распореду је 28. септембра, а финале дан касније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана