Одбојкаши Србије без изгубљеног сета у полуфиналу првенства Европе

Г.С.
Одбојкаши Србије без изгубљеног сета у полуфиналу првенства Европе

Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства. Изабраници Слободана Ковача су са 3:0 побиједили Холандију (25:23, 25:20, 27:25)

Изузетно неизвјестан био је први сет у којем се Србија, први пут на два поена разлике одвојила при резултату 7:5, а након што су Холанђани изједначили на 13:13 преузели су иницијативу и имали предност која је расла до три поена (18:15), али је Србија у завршници стигла до изједначења 20:20. Још једно изједначење имали смо на 23:23, а онда до краја сета Холандђани нису освојили поен.

У другом сету Србија је била фантастична, водила је од почетка до краја сета, једном чак и са седам поена вишка, а онда је лако привела сет крају и добила га са 25:20.

Била је ово добра увертита у трећи сет, који је попут првог био врло неизвјестан. Србија је имала три поена предности (20:17), али су се Холанђани вратили у меч и стигли до изједначња.

На резултату 23:23 Ковач је затражио тајм-аут, а након тога је Ивовић погријешио па је Холандија дошла до сет лопте. Испуцали су Холанђани лопту у аут, а онда је Србија успјела да искористи другу меч лопту и дође до полуфинала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана