Нуркић Рамазан честитао фотографијом џамије Анте Павелића

Агенције
Нуркић Рамазан честитао фотографијом џамије Анте Павелића

САРАЈЕВО - Кошаркаш Портланда Јусуф Нуркић подигао је велику прашину јер је поводом Рамазана објавио на „Твитеру“ фотографију џамије поглавника Анте Павелића.

Кошаркаш је овом објавом шокирао и сународнике из БиХ, који га моле да их не брука.

- Јусуфе, јел било других џамија? Да си ставио џамију из свог џемата нико ти ништа не би замјерио, а добро знамо ко је Анте Павелић и НДХ... - само је један од коментара испод објаве.

Ову џамију, која се налази у Загребу, подигао је Павелић 1944. године. Он је зграду Дома ликовних умјетности краља Петра I Ослободиоца изграђену 1938. године претворио 1944. године у џамију која је названа по њему. Он ју је лично и отворио.

- У славу и у знак љубави спрам Алаха Бога Јединога, те у знак пажње према муслиманима, подиже поглавник др Анте Павелић овај велебни храм у главном граду Загребу да одани синови витежког народа хрватскога, искрени сqедбеници узвишене вjере Ислама, скрушеном молитвом јачају прегалачке снаге у борби за одбрану и напредак лijепе своје домовине Независне Државе Хрватске, која да би вазда сретна била – писало је на улазним вратима ове џамије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана