Нови ударац за Ђоковићев наступ на Аустралијан опену

ГС
Foto: Илустрација

Премијер аустралијске државе Викторије Денијел Ендрјуз, остао је при ставу да невакцинисаним тенисерима и тенисеркама не треба дозволити улазак у Аустралију.

Његова изјава долази након што је премијер Скот Морисон наговестио да ће им то бити дозвољено уз карантин.

Морисон је јуче саопштио да ће невакцинисаним играчима бити дозвољено да се такмиче на Гренд слему Аустралијан опен, након двонедељног карантина због ковид-19, под условом да држава Викторија, која је домаћин турнира у Мелбурну, затражи такву дозволу за њих.

Ендрјуз је, међутим, поручио да његова држава неће подносити такве захтjеве.

"Због сваког вакцинисаног становника Викторије који је урадио праву ствар, моја влада неће поднети захтев за изузеће ниједног невакцинисаног играча“, рекао је он новинарима.

Границе Аустралије су ефективно затворене 18 месеци због пандемије ковид-19, иако власти одобравају изузећа од путовања за посебне случајеве. Викторија је најтеже погођена држава Аустралије, њен главни град Мелбурн је закључан шест пута, а последњи карантин је завршен у петак, али само за потпуно имунизоване одрасле особе.

Невакцинисаним одраслим особама и даље је забрањен приступ пабовима, ресторанима, спортским догађајима и другим јавним просторима. Професионални спортисти у Викторији су обавезни да се вакцинишу, а то се односи и на тренере, званичнике, медије и друго особље које је укључено у елитна такмичења.

Премијер Аустралије Морисон изјавио је јуче да невакцинисани тенисери морају да се подвргну обавезном двонедjељном карантину због пандемије коронавируса, ако желе да играју на Гренд слем турниру Аустралијан опен.

"Иста правила важе за све, без обзира да ли је реч о победнику грен слема, премијеру, пословном путнику, студенту - или било коме другом", изјавио је Морисон.

Први тенисер свijета Новак Дјоковић одбио је да открије да ли је вакцинисан и поручио прошле недjеље да можда неће играти на турниру, јер је ситуација "таква каква јесте"

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана