Нови напади на Ђоковића – "Екип" скандалозним текстом вријеђао Новака

b92.net
Foto: Танјуг / архивска фотографија

"Нема љубави за Ђоковића", наслов је најновијег текста француског "Екипа".

Кристел Боне, француска новинарка, ауторка је овог текста.

Новинарка "Екипа" је омаловажавала успијех Ђоковића и освајање Аустралијан опена, а довела је у питање и његову повреду трбушног мишића.

Текст је изазвао бурне реакције.

"Зашто некога волимо? Зашто волимо једног спортисту више него неког другог? Када сте чули да је Ђоковић освојио Аустралијан опен, били сте изнервирани. Тај тип има 18 Гренд слем титула, скоро као Рафаел Надал, освојио је Аустралијан опен девет пута и има 310 недеља на врху као Роџер Федерер. Новак би могао да игра против љускаваца и опет бисте се запитали и оклијевали да ли да навијате за њега. Постоји више разлога за то. Можда је то његов став и охоли стас, али ако сте навијали за Ивана Лендла, онда вјероватно није то у питању. Вјероватно је то зато што је дошао послије Федерера и Надала. Да је играо када су они били главни, то би оставило мало простора да га људи воле. Можда је то због тога што он жели да буде вољен. Као што би рекао Ник Кирјос: 'Толико жели да буде вољен да не могу да га поднесем'", написала је Боне.

Осврнула се и на Ђоковићеве потезе.

"Ништа му не помаже и то је истина. У најгорем случају вас баш нервира, када ломи рекете или је добар са скупљачима лоптица, а у најбољем случају вас баш брига. У Мелбурну је играо са повредом трбушног мишића, који је био покидан 2,5 центиметара. Не би се ни 'Авенџерси' изборили са тим", пише фрустрирана француска новинарка.

За крај је оставила оно најгоре.

"Замислите, он осваја Аустралијан опен са сервисом двеста километара на сат иако у трбушном мишићу има Маријански ров. Ђоковић вас нервира. Није због тога што је бољи од вас. Него вас једноставно нервира".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана