Новак против Мађара у првој рунди, са Роџером у четвртфинал

B92
Новак против Мађара у првој рунди, са Роџером у четвртфинал

Одређен је жријеб мушког сингла на посљедњем Гренд слему сезоне US Openу, а Новак Ђоковић у четвртфиналу може да игра са Роџером Федерером.

Новак се у првом колу састаје са некада првим јуниором свијета Мађарем Мартоном Фучовичем

Ђоковић је недавно у Синсинатију побједио Роџера Федерера у два сета и тиме освојио једини Мастерс у каријери који му је недостајао, а сад ће се са Швајцарцем можда већ састати у четвртфиналу.

Виктор Троицки играће са звијездом Аустралијан Опена Тенисом Сандгреном на старту турнира, а управо ће побједник ток меча ићи на мегдан у другом колу Новаку.

Ту се не прекида потенцијални низ дуела српски тенисера, с обзиром да Ласло Ђере, уколико прође Леонарда Мајера, а затим и Ришара Гаскеа, у трећем колу чека Ђоковића.

Федерер у првој рунди има за противника талентованог Јапанца Јошихита Нишиоку, док му онда предстоји дуел против Беное Пера или квалификанта.

Рафа Надал, бранилац титуле, у првој рунди игра са сународником Давидом Ферером, коме ће ово бити посљедњи УС Опен у каријери. Њему је потенцијални противник у осмини финала Кајл Едмунд, док у осмини финала може да се поново прошлогодишње финале и дуел са Кевином Андерсоном.

У балканском дербију састају се Србин Душан Лајовић и Дамир Џумхур из БиХ.

Филип Крајиновић ће покушати да врати форму са краја прошле и почетка ове сезоне, а састаје се са Метјуом Ебденом из Аустралије. Ако њега прође, иде највјероватније на Филипа Колшрајбера, а затим на Сашу Зверева.

Енди Мареј неће имати лак пут, барем не послије првог кола. На почетку игра са Аустралијанцем Даквортом, док га одмах затим чекају Вердаско или Лопес, а послије Дел Потро у трећем колу.

Димитров и Вавринка поново ће одмјерити снаге, а Бугарин ће покушати да се реваншира Швајцарцу за пораз на недавно завршеном Вимблдону.

Марин Чилић такмичење почиње против Маријуша Цопила из Румуније, док Александер Зверев, који би коначно могао да уради нешто значајно на Гренд слемовима, у првом колу чека квалификанта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана