Новак Ђоковић осваја 16. појединачни Грeнд Слeм наслов приближавајући се Федереровом рекорду

PR
Новак Ђоковић осваја 16. појединачни Грeнд Слeм наслов приближавајући се Федереровом рекорду

Србин је наставио невјеројатан низ доминације освојивши свој пети Vимблдон наслов и 16. Гранд Слам у каријери.

Био је изнимно фаворизoван као побједник уз велику подршку љубитеља спортског клађења на посљедњим понудама Најистакнутије Кладионице.

Овом побједом Ђоковић је обранио свој наслов јер је побиједио у такмичењу и 2018. Тридесетдвогодишњак тренутачно држи Аустралиан Опен наслов након побједе раније ове сезоне. Такође тренутачно држи и УС Опен наслов те ће у такмичење ући као велики фаворит и наставити са својом невјеројатном формом.

Овом побједом Ђоковић се изједначио са својим противником Рафаелом Надалом са 16 освојених Гренд Слем наслова те се приближава Роџеру Федереру који доминира с 20 освојених Гренд Слем наслова. Овдје ћемо се осврнути на његов невјеројатан пробој до освајања турнира.

 

Вимблдон 2019 – пробој до побједе

 

Први круг – централни терен

6-3/7-5/6-3

Бранилац наслова је започео свој пробој доминантном побједом у свим сетовима против Нијемца, Филипа Колшраибера. Тиме је Србин освојио 102 бода током меча.

Други круг – централни терен

6-3/6-2/6-2

Услиједила је још једна доминантна побједа уз све освојене сетове против двадесетшестогодишњег Американца, Дениса Кудле. Ђоковић је освојио седам од 13 брејк лопти на путу до побједе. 

Трећи круг – терен број 1

7-5/6-7/6-1/6-4

У овом мечу Ђоковић је, изненађујуће, први пут изгубио сет, а био је то други сет меча у којем је у тие брејку изгубио с резултатом 7-5. Међутим, даље је наставио импресивном игром против Хуберта Хуркаца.

Осмина финала – терен број 1

6-3/6-2/6-3

Ђоковић се у најбољем издању вратио својој доминацији изгубивши само осам гемова кроз побједу у сва три сета.

Четвртфинале – централни терен

6-4/6-0/6-2

Упрлос тешком првом сету на почетку којег је Гофин савладао Ђоковића, успио се вратити и напосљетку побиједити у првом сету с резултатом 6-4. Након тога је у остатку меча изгубио само два гема те завршио побједом уз огромну доминацију.

Полуфинале – централни терен

6-2/4-6/6-3/6-2

Ђоковић је изгубио тек други сет од почетка турнира, против 23. носиоца, Роберта Баутисте Агута. Његов противник Шпанац је до полуфинала стигао кроз импресивне побједе.

Финале – централни терен

7-6/1-6/7-6/4-6/13-12

Један од најбољих мечева икад играо се на централном терену на којем је Ђоковић побиједио противника Роџера Федерера након пет сетова. У мечу су се играла три тие брејка, а Ђоковић је побиједио у сваком, што се уједно показало и главном разликом између двојице играча. Федерер је имао двије меч лопте, али није успио у мечу који ће се памтити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана