Новак Ђоковић: Моје срце тугује, Коби ми је био велики ментор и пријатељ

Агенције
Новак Ђоковић: Моје срце тугује, Коби ми је био велики ментор и пријатељ

МЕЛБУРН – Моје срце стварно тугује због данашњих вести. Коби Брајант ми је био велики ментор и пријатељ, написао је на друштвеним мрежама други тенисер свијета Новак Ђоковић, уз објављивање заједничке фотографије на којој је насмијан позирао са кошаркашком легендом.

- Ти и твоја ћерка ћете вечно живети у нашим срцима. Нема тих речи које би могле да изразе најдубља саосећања са Брајантима и свим осталим породицима које је задесила ова трагедија. Почивај у миру, мој пријатељу - истакао је Ђоковић којег је вијест о погибији чувеног НБА кошаркаша затекла након нове побједе на Аустралијан опену, у Мелбурну.

Ђоковић и Брајант су се неријетко виђали и дружили. Коби није скривао да "постоји свето тројство тениса", баш као ни чињеницу да му је Србин најдражи,а Новак је дан прије трагичне смрти славног кошаркаша, управо о њему и говорио присјећајући се помоћи коју је од њега добио док је пролазио кроз мучан период због повреде лакта.

И званични сајт Удружења тениских професионалаца (АТП) опростио се од трагично настрадалог Кобија Брајанта причом о његовом пријатељству са Ђоковићем и о томе како му је помогао да преброди све менталне и физичке препреке и врати се на врх.
- Коби је један од мојих ментора. Имао сам неколико телефонских разговора с њим. Наравно и виђали смо неколико пута у претходних пар година. Када сам пролазио кроз повреду лакта мучио сам се ментално и емоцинално да се носим са свим тим различитим стварима које су ми се дешавале. Пад на АТП листи, затим повратак у врх, Коби је био један од људи који су ми давали вредне савете и смернице да верујем у себе у тај процес - рекао је својевремено Ђоковић. Додао је да је веома захвалан Брајанту што је био ту за њега, као подршка.

- Волим Кобија, ко га не воли? Он је сјајан човек и један од најбољи кошаркаша, а и уопште спортиста сви времена – причао је Ђоковић.

Брајант је посјетио УС опен 2019. године када је за ЕСПН открио како је помагао Новаку у његовом процесу повратка у врх.

- Новак је пролазио кроз следећи процес - "физички нисам тамо где сам некада био. Како да се прилагодим". Причали смо о томе много, о прихватању тога да спортиста себи каже - "нисам оно што сам некада био. Новак је мој човек. Имамо сјајну и дугу пријатељску везу - рекао је тада Брајант.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана