Нов сраман напад на Новака из Аустралије

б92
Foto: ГС

Аустралијски медији још једном су се окомили на најбољег тенисера свијета, Новака Ђоковића.

У тексту који је потписао новинар Вил Свантон на порталу "The Australian", у цијелом тексту се на сраман начин умјесто имена Новак, користи Новаxx.

Није први пут да се у аустралијским медијима о Новаку пише на овакав начин, иако је као рекордер Аустралијан опена, са девет титула, заслужио максималан респект.

Још једном се удара на његову одлуку о томе да не саопшти свој вакцинални статус и то на најбруталнији начин.

"Претпостављам да Новаxx Ђоковић блефира. Сувише он брине о томе да 21. слемом узнемири Роџера Федерера и Рафаела Надала да би остао далеко од великих плавих терена на којим обично слави. Али не ради се само о историји. Новаxx Ђоковић истински воли спорт. Воли битку, борбу, стварну или замишљену. Воли да се показује као светски број један. Воли Род Лејвер Арену, то часкање са Џимом Куријером у интервјуу на терену. Недостајеће му то превише".

Потом је на малициозан начин сугерисао да ће Новак потрчати да се вакцинише, ако већ није.

"Мој осећај? У последњи час ће помислити, дајте ми је. То је Аустралијан опен. Грен слем. Боцни ме, тата. Идем", додао је Свантон, алудирајући на недавну изјаву Срђана Ђоковића да вјерује да Новак неће дозволити да га уцјењују.

Аустралијски новинар је истина рекао и да је Новак поносан на свој борбени дух и клади се на то да ће га управо то и довести у Аустралију, али му замјера што крије свој медицински статус.

"Нико не тражи да Новаxx Ђоковић открије своје политичке афинитете, религијска уверења, финансијски статус или други медицински статус, мишљење о томе шта ће урадити Усман Каваја против Трејвиса Хеда. НИко не жели да зна да ли је некад слагао, украо колачић из тегле у кухињи. Он добија то исто питање на које наилазимо сви при уласку у кафић, књижару, на јавни тениски терен, аеродром. Имате зелени штиклирани знак? Није велика ствар за мене. Део модерног света. За Новаxxа Ђоковића да преда Опен и свој покушај да уђе у истроју због тричаве ствари... Не видим да ће се то десити. Чак и не разумем то. Зашто су Новаxx Ђоковић и било ко ко не жели вакцину забринути? Због крвног угрушка? Једног у милион. Смрти?", упитао је Свантон.

Он је на крају истакао и да би Новак требало да прочита шта пише на руци Ника Кирјоса и сугерише њихов одлазак на пиво иако се зна да Аустралијанац често јавно прозива најбољег тенисера.

"Следећом приликом када оде на пиво са колегом Ником Кирјосом, требало би да прочита шта каже тетоважа на његовој руци. 'Време истиче'. Ако остане ван Род Лејвер арене и гледа како Надал подиже 21. пехар, можда жажали због тога до краја живота", констатовао је аустралијски новинар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана