“Нико не може оно што Богдан може”

B92
“Нико не може оно што Богдан може”

Богдан Богдановић је истакао кандидатуру за титулу најбољег шестог играча у НБА лиги.

То пише Џастин Фрид, аутор портала Голден Гејт спортс, који наводи да су Сакраменто Кингси изгледали “мртви” послије пет пораза на отварању сезоне, а нарочито послије повреда Диерона Фокса и Марвина Беглија.

“Узлет Богдановића је помогао тиму да подигне главу изнад воде. И не само то, Кингси су постали један од најврелијих тимова у лиги, са шест побједа на осам утакмица. Та два пораза су претрпљена од Лејкерса и Репторса, са укупно шест поена разлике”, наводи Фрид.

Он пише да су се многи забринули за судбину Кингса послије повреде Фокса.

“Постоји мало играча у лиги који могу да надомјесте његову брзину и енергију, тако да није на видику било идеалне замјене за њега. Ипак, Богдановић је преузео одговорност и надомјестио тај губитак боље него што је ико могао да помисли”, истакао је Фрид.

Према његовим ријечима, велики посао је урадио Кори Џозеф, који је улетио као стартни плејмејкер.

“Он је забиљежио рекорд каријере са 14 асистенција против Финикса. Да, он је био солидан, али је зато Богдановић засијао. Србин је играо више од 30 минута у свакој од четири утакмице које је Фокс пропустио и то као први човјек који улази са клупе. На тим мечевима је биљежио нешто више од 21 поена по утакмици, уз 8 асистенција, укључујући и рекордан 31 поен у дуелу са Финиксом”, истиче Фрид.

Навео је и да се Богдановић показао као круцијалан играч у успјесима Кингса.

“Његова поливалентност је нешто што не може да изједначи било који играч у саставу. Он је ефикасан шутер са крила, али је постао још важнији због своје вештине организације игре. Он је увијек био потцењен додавач, а ни његов преглед игре није толико истицан у први план. Богдановић је више од шутера. Он је поливалентан играч способан да одигра све од “јединице” до “тројке”. Са и без Фокса, Кингсима је такав играч неопходан. Иако је тек почетак сезоне, Богдановић се кандидује за најбољег шестог играча лиге, а у конкуренцији има Луа Вилијамса, двоструког освајача, који је феноменално стартовао сезону у Клиперсима”, пише Фрид.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана