Невјероватна животна прича двадесетдвогодишњег Веслија Мораеша: Школарци славе татине голове

Агенције
Невјероватна животна прича двадесетдвогодишњег Веслија Мораеша: Школарци славе татине голове

Бирмингем - Осим што је талентован фудбалер и што челници Астон Виле полажу велике наде у њега, Весли Мораеш као и већина бразилских фудбалера са собом носи занимљиву животну причу. Тек су му 22 године и на почетку је фудбалске каријере која би могла да буде импресивна, а већ има двоје дјеце који су школарци.

Прво дијете добио је са 14 година, а друго двије године касније, фактички док је и сам био клинац. Интересатно да је дјецу добио са двије различите дјевојке. Дјетињство му је било компликовано, рођен је у сиромашној породици која је живјела близу Рија. Отац, који је утицао да заволи фудбал, рано је преминуо па је мали Весли морао да се запосли. Паралелно је тренирао и радио у фабрици, а како је био несташан и неспретан, у раним годинама постао је отац и то два пута. У потрази за фудбалском каријером отишао је у Европу. Није прошао пробе у Атлетику из Мадрида, Нансију и Евијану, али су његов таленат препознали људи у Тренчину. Словачки клуб, који још зову мали Ајакс, има изврсну академију и није ни чудо што су баш у том систему видјели да би Мораеш могао да направи велику каријеру.

- Када сам добио дјецу рекао сам да морам учинити све како бих постао професионалац. Било ми је тешко, јер сам морао да радим дању, а навече сам ишао на тренинг. Док играм, мислим на њих, мајку и породицу. Морао сам нешто да урадим, био ми је потребан новац. Ишао сам од тима до тима прије него што сам стигао до Словачке. Тренчин је био мој шести клуб у којем сам пробао да се наметнем. Помислио сам да оставим фудбал, али сам добио шансу - рекао је Мораеш.

Пут из Тренчина одвео га је у Белгију. Заблистао је у дресу Брижа па је за 25 милиона евра прешао у Астон Вилу. Клуб из Бирмингема вратио се у Премијер лигу, а Бразилац је играч који их треба оставити у одабраном друштву.

- Када завршим тренинг увијек позовем мајку. Учинила је све за мене како бих успио. Сваки дан размишљам о прошлости, о тимовима који су ме одбили. Срећан сам што сам у Премијер лиги, најбољем такмичењу на планети - додао је Мораеш.

Сезону је почео са четири гола на осам утакмица. Ова прича сигурно ће га додатно повезати са навијачима Астон Виле, поготово ако настави да постиже голове што се од њега очекује.

Нови Гаринча

Интересатно да Веслија Мораеша један хендикеп повезује са легендарним бразилским фудбалером Гаринчом. Мораешу је једна нога краћа за три центиметра, али то му није одмогло да постане професионални фудбалер и то на врхунском нивоу. Исти хендикеп имао је и Гаринча који је својевремено био један од најбољих играча на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана