Немања Матић: Желио бих да освојим Премијер лигу са Манчестер Јунајтедом

Анадолија
Немања Матић: Желио бих да освојим Премијер лигу са Манчестер Јунајтедом

МАНЧЕСТЕР – Искусни 32-годишњи српски фудбалер Немања Матић изјавио је да Манчестер Јунајтед наредне сезоне мора да се укључи у борбу за титулу и да не смије дозволити ривалима да доминирају у Премијер лиги.

Матић је имао лош старт протекле сезоне - није превише играо, а онда је у другом дијелу вратио повјерење менаџера Оле Гунара Солскјаера и био један од најбољих Јунајтедових играча у импресивном низу од 14 утакмица без пораза у Премијер лиги. Захваљујући томе у јулу је као награду од славног клуба са Олд Трафорда добио нови трогодишњи уговор.

- Лично бих желио да освојим Премијер лигу са Манчестер Јунајтедом. Мислим да се наш клуб увијек треба борити за титулу. Увијек требамо настојати да пружамо најбоље за овај клуб, што тренутно и радимо - казао је Матић за службени клупски магазин "Инсајд Јунајтед".

Претходне сезоне Ливерпул је доминантно стигао до наслова шампиона Енглеске и то седам кола прије краја. Сезону прије слично је до наслова стигао и Манчестер Сити, а Матић сматра да се то никако не смије догодити сљедеће сезоне.

- Мислим да не можемо дозволити да било који клуб освоји лигу седам или десет кола прије краја. Дакле, морамо се борити до краја. Наравно, имамо младу екипу, али то не може бити изговор. Ови млади играчи већ имају неколико сезона иза себе. Дакле, од сљедеће сезоне морамо се борити за титулу. Не знам хоћемо ли је освојити, али сигуран сам да можемо бити у игри до краја. То је мој лични циљ, а мислим да и моји саиграчи размишљају исто - оптимиста је дефанзивни везњак.

Матић је већ освајао Премијер лигу у два наврата са Челзијем. Током каријере осим за Јунајтед и Челзи играо је још за Колубару, Кошице, Витессе и Бенфику. Од доласка у редове "црвених ђавола" 2017. године одиграо је 120 такмичарских утакмица и постигао четири гола. За репрезентацију Србије наступио је 48 пута уз два поготка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана