Неле Карајлић: Марадона био застава понижених и обесправљених

Срна
Foto: Facebook

БЕОГРАД - Мултимедијални умјетник Ненад Јанковић, познатији као др Неле Карајлић, истакао је поводом смрти Дијега Арманда Марадоне да је славни аргентински фудбалер био "сунце слободе, застава понижених и обесправљених и истински бунт против тиранина".

Карајлић је у својој објави на "Фејсбуку" навео да је Марадону упознао током концерта у Мадриду и да је легендарни Аргентинац био другачији од свих звијезда које је до тада видио.

- Негдје на сред концерта, Емир (Кустурица) ми је пришао и шапнуо ми на ухо да је у салу ушао Марадона. Имао сам прилике да видим прегршт великих свјетских звијезда и оних малих, и оних великих, али само око његове главе стајао је светачки ореол. Из њега је избијала свјетлост. Од те свјетлости ниси могао да склониш поглед - присјетио се Карајлић сусрета.

Он је навео да је након свирке Марадона сједио са њима у свлачионици и причао им о својим фудбалским почецима, али и о сиромаштву, неправди, као и болу који носи у себи.

- Причао нам је о Че Гевари, Кастру, Маркезу, револуцији. Причао нам је и о ономе голу којег је дао Дики Стојановићу када га је цјела "Маракана" наградила аплаузом. Нас је заволио, јер је у нашој музици осјетио исти оно сунце слободе за коју смо сви ми, "давали кап крви за кап њеног млијека" - рекао је Карајлић.

Он је рекао да му је након те ноћи било јасно "да је она рука, којом је Марадона спаковао лопту иза Шилтонових леђа, заиста била Божја".

- Оле, оле, оле, оле, Дијего....Дијего! - у маниру навијача опростио се Карајлић од Марадоне који је на "Фејсбук" поставио и заједничку фотографију са легендарним Аргентинцем.

Дијего Армандо Марадона преминуо је јуче у 60. години. У његовој родној Аргентини почињу три дана националне жалости, а од чувеног фудбалера се опраштају поштоваоци широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана