Навијачи Ливерпула преплавили улице Париза и још једном задивили фудбалски свијет

ГС
Foto: Танјуг

Навијачи Ливерпула преплавили су улице Париза уочи вечерашњег дуела финала Лиге шампиона против Реала Мадрида које се игра од 21 сат и по ко зна који пут одушевили су фудбалске заљубљенике.

Фанови Редса су направили невјероватну атмосферу на улицама француске престолнице и све наговјештава да ћемо вечерас гледати истински спектакл како на терену тако и на трибинама.

Како се процјењује, око 70.000 навијача Ливерпула допутовало је у Париз, иако велика већина њих неће имати прилику бити на стадиону.
Вечерашње финале првобитно се требало играти у руском Санкт Петербургу, но због инвазије Русије на Украјину УЕФА је одузела домаћинство овом граду и накнадно одлучила да ће се најважнија утакмица европског клупског фудбала играти у Паризу.
Ливерпул је у клупској историји освојио шест Лига шампиона у девет одиграних финала, а посљедњи трофеј у овом такмичењу освојили су 2019. године када су били бољи од Тотенхама са 2:0.

Реал је, с друге стране, најтрофејнији клуб у историји Лиге шампиона и они су до сада освојили 13 титула у 16 одиграних финала, преноси Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана