Наследник Стојаковића: Хилд краљ вечери у шутирању тројки!

B92
Наследник Стојаковића: Хилд краљ вечери у шутирању тројки!

Кошаркаш сакраменто Кингса Бади Хилд побједник је такмичења у шутирању тројки на Ол стар викенду у Чикагу.

Он је у финалном такмичењу био бољи од Девина Букера и Дависа Бертанса, а што је најинтересантније, Хилд је први кошаркаш Кингса још од Предрага Стојаковића који је освојио овај трофеј 2003. године.

Такмичење је било врло напето и изједначено, и Букер и Хилд су у првој серији имали исти учинак, по 27 погодака.

Потом је на ред дошла одлучујућа рунда, Хилд је такође погодио 27 шутева, један више од Букера, а престигао га је буквално у последњем покушају.

Уз то, кошаркаш Сакрамента је показао невјероватну мирноћу при шуту јер је погодио седам од последњих осам покушаја.

Тако је послије прошлогодишњег пораза на Ол стар викенду у Шарлоту, коначно успио да побједи у шутирању тројки.

“Мислим да сам чуо спикера како каже да имам 25 успјешних покушаја. Знао сам да Девин има 26, тако да сам морао да постигнем макар један више од њега. Био сам концентрисан, био сам усмјерен на ту борбу”, изјавио је Хилд.

Побједу је посветио људима са својих родних Бахама, свима онима који су пропатили прошле године приликом удара урагана Доријан.

“Посвећујем ову победу њима, јер представљам своју земљу у пуном смислу. Кад то кажем, то стварно и мислим, јер без свега што сам научио тамо, нико сам и ништа. Знам шта значи када вас захвати ураган. Нисам осетио шта значи када удари ураган категорије пет, али разумијем све то. Ово је за све њих”, рекао је Хилд.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана