Напад на Ђоковића: Провоцирао ме је на терену

Г.С.
Напад на Ђоковића: Провоцирао ме је на терену

Новак Ђоковић се у сриједу ујутру пласирао у друго четвртфинале на Олимпијским играма у Токију, пошто је послије сингла, то учинио и у микс-дублу.

У пару са Нином Стојановић побједио је Бразилце Марсела Мела и Луису Стефани, а након шега се Мело огласио критикама на рачун најбољег тенисера планете.

Он сматра да га је Ђоковић провоцирао на терену, односно, да је неке поене славио превише бунрно, те да се неспортски понашао према бразилском тиму на трибинама.

“Изненадио ме је, али на негативан начин. Није било потребе за тим. Прије два дана је снимио видео на којем прича о Бразилу и Бразилцима, о нашој енергији, а сада се понаша тако… Имао је смијеч директно у моја леђа који није баш морао тако да одигра. Али добро, ово је тенис и свако покушава да га игра онако како жели. Ја лично никада не бих играо тако”, изјавио је Мело.

Потом је истакнут поен који је Ђоковић прославио гледајући у правцу Бразилаца.

“Постоје ствари које не могу да разумијем. Како и зашто? Ништа му нисмо урадили да то заслужимо. У једном моменту је умало погодио Луизу. Наравно, ово су Олимпијске игре, све се дешава на терену, он ради то што ради у игри, али требало би да има одређене границе. Многи људи би се замислили. Не желим да стварам контроверзе и полемике, али свако ко је гледао меч и умије да чита између редова, зна о чему говорим”, рекао је Мело.

Када су ове ријечи пренели Новаку Ђоковићу, он се изненадио:

“Мело је рекао да сам га провоцирао? Озбиљно? Заиста немам никакав коментар на то”, поручио је кратко Ђоковић.

Ђоковић ће у четвртак играти четвртфинале сингла против Кеија Нишикорија и потом четвртфинале микс дубла са Нином Стојановић против Лауре Зигмунд и Кравица из Њемачке преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана