Напад на Ђоковића и Дејвис куп: То је контрадикторно

ГС
Foto: танјуг

Бивши аустралијски тенисер Сем Грот критиковао је Новака Ђоковића због сугерисања да би Дејвис куп требало да се додатно мијења.

Он сматра да су коментари српског аса контрадикторни.

Подсјетимо, медији наводе да ИТФ ускоро треба да донесе одлуку гдје ће се финални турнир Дејвис купа играти, а главни кандидат је Абу Даби.

У претходне три године (не рачунајући прошлу), ово такмичење се реструктуирало, а главни инвеститор је Космос група, која је уложила три милијарде долара да у наредних 25 година организује турнир.

Приједлог да организатор, уместо Мадрида, буде Абу Даби није баш наишло на разумјевање, а селектор Аустралије Лејтон Хјуит га је окарактерисао као "смешан".

О овој теми недавно је био упитан и Новак Ђоковић, који је казао да је задовољан промјеном Дејвис купа, али и да у исто вријеме треба поштовати традицију и историју и, те да би се домаћин такмичења требало мијењати из годину у годину.

Грот је, међутим, осудио Ђоковића што је задовољан приједлогом о промјени Дејвис купа, а да у исто вријеме тражи да се тениска сезона скрати.

"Могу да вам кажем који играчи ће се појавити на 14-дневном догађају у Абу Дабију. То су исти они који тренутно бране такмичење јер су плаћени за то, да подрже нешто што се зове Давис Цуп бy Ракутен Финалс", рекао је Грот и додао:

"Ово није Дејвис куп, али појавиће се играчи као што је Новак Ђоковић, који се очито огласио, оповргавајући Лејтонове коментаре, рекао да је турниру потребна промена, прилагођавање и да се игра у различитим градовима, а затим у једном финале."

Грот каже да је велики новац у питању.

"Немам доказе о овоме, али верујем да се нешто дешава у овом правцу пошто Космос троши много новца и има финансијску подршку у Абу Дабију. Такође, момак који жели мање турнира током године, краћу сезону, навија за нешто што ће се играти средином децембра. То је веома контрадикторно", закључио је Грот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана