Након Новака, ни сурфер Кели Слејтер не може у Аустралију

ГС
Foto: Принтскрин

Освајач 11 титула првака свијета неће моћи да се такмичи у Аустралији, поручују му прије његовог доласка у ту земљу.

Наставља се прича око уласка у Аустралију без вакцине. Послије Новака Ђоковића, исто покушава да уради и амерички сурфер Кели Слејтер, а политичари у тој земљи му поручују - "Немој да се надаш!"

Ђоковић је и даље главна тема у Аустралији, гдје је политичар открио да је Новаку било смјештено све око његове ситуације, док је Рафаел Надал индиректно "прозвао" Србина да се вакцинише. Сада стиже нова сага о уласку у Аустралију.

Савезни министар спорта Аустралије Ричард Колбек огласио се поводом најаве сурферске легенде Келија Слејтера да ће доћи на такмичење, рекавши му да "нема шансе да уђе у земљу".

Слејтер није вакцинисан и неће му бити дозвољено да се такмичи у Свјетској сурф лиги у Викторији и Западној Аустралији. Осим Слејтера, 11-струког свјетског шампиона, и тренутно најбољи сурфер свијета Габријел Медина има проблем око вакцинације и евентуалног уласка у земљу.

Кели Слејтер је подржавао Ђоковића у његовој борби за улазак у Аустралију, пошто је скептичан по питању вакцинације.

"Можда би Стокхолмски синдром сад могао да буде Аустралијски синдром. Толико испране мржње у срцима људи без обзира на статус вакцинације", поручио је том приликом Слејтер.

Медина, који је бранилац трофеја, рекао је у августу да ми је одбио понуду Бразилској олимпијског комитета за вакцину прије Игара у Токију, али је сљедећег дана објавио на Инстаграму да "вакцине спасавају животе" и да ће се ускоро вакцинисати. Ипак, и даље није познато да ли је то урадио, преноси Мондо.

Слејтер, попут Ђоковића, каже да није против вакцине, али истиче да се противи томе да вакцинација буде обавезна,

"Мислим да он зна правила. Није битно да ли сте сурфер или тенисер, туриста или било ко други, то су правила. Важе за све", рекао је министар спорта Колбек.

Изгледа да би још спортиста могло да се нађе у проблему због оштрих правила савезне владе Аустралије и њихове граничне полиције...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана