Најлуђа трка сезоне: Естебан Окон до прве побједе у каријери на Хунгарорингу

ГС
Најлуђа трка сезоне: Естебан Окон до прве побједе у каријери на Хунгарорингу

ХУНГАРОРИНГ - Естебан Окон је побједник Велике награде Мађарске која је данас вожена на Хунгарорингу.

Француз је тек на 78. трци коју вози уписао први тријумф у најбржем каравану на свијету, а велику помоћ је имао готово свих осталих учесника на стази.

Трка у Мађарској била је једна од најзанимљивијих које смо гледали у Формули 1 ове, али и у посљедњих неколико сезона.

Почело је сензационалним удесом који је изазвао Валтери Ботас. Поред њега су са стазе испали Макс Верстапен, Шарл Леклер, Серхио Перез и Ландо Норис. Само је досадашњи лидер у шампионату успио да се врати на стазу, али Верстапен није одбранио прву позицију у генералном пласману.

Сада је на челу Луис Хамилтон, који је имао једну од најбизарнијих трка у историји такмичења. Требало је да буде лидер, имао је пол-позицију за данас, а на крају је послије свега неколико кругова био на зачељу каравана. Умјесто да током прекида Британац и Мерцедес одлуче да промијене гуме, они су се једини нашли на рестарту трке.

Хамилтон је кренуо, остали возачи стигли из бокса, а он је тек тада морао да мијења пнеуматике и скине оне који су били намијењени за кишу. то га је коштало превише, па се на стазу вратио као посљедњи.

Возио је фантастично, редом обилазио конкуренте и домогао се трећег мјеста на крају трке на Хунгарорингу. Поред њега, тамо су мјесто заузели поменути Естебан Окон, који је први пут побиједио и Себастијан Фетел, који је са Астон Мартином направио изненађење.

У десет најбољих нашли су се: Карлос Саинц, Фернадо Алонсо, Пјер Гасли, Јуки Цунода, Николас Латифи, Џорџ Расел и Макс Ферстапен.

Хамилтон је трећом позицијом у Мађарској преотео Верстапену прво мјесто у шампионској трци, што нам обећава спектакуларан други дио сезоне. Његова предност сада износи шест бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана