Најгори селектор Енглеске у историји открива: Ишао сам психологу због пораза од Хрватске

ГС
Најгори селектор Енглеске у историји открива: Ишао сам психологу због пораза од Хрватске

Бивши селектор репрезентације Енглеске Стив Мекларен присјетио се шокантног пораза од Хрватске на Вемблију у посљедњем колу квалификација за Еуро 2008. године када су Енглези остали без пласмана на смотру најбољих.

Овај пораз у потпуности ће обиљежити тренерску каријеру Стивена Мекларена и на Острву ће се вјечно причати о највећем неуспјеху који је репрезентација доживјела, а подсјећамо, Ватрени су тада пред 90.000 гледатеља славили резултатом 3:2.

Хрвати су, да ствар по Енглеску тада буде гора, прије тог меча осигурали пласман на завршни турнир, док је Енглезима требао бод како би остали испред Русије. Мекларен каже да му је то најтежи догађај у тренерској каријери те да се након тога морао обратити психологу.

"Та утакмица ме готово убила, али сам успио преживјети. То је сигурно најтежи тренутак моје каријере, али све се догађа с разлогом и пуно сам научио из читаве те ситуације", казао је Мекларен па наставио:

"Сјећам се да сам након те утакмице питао психолога како да све то превазиђем у једном комаду. Није ми било лагано напустити кућу и бити међу људима, чак ни изаћи из спаваће собе, а психолог ми је само рекао да одем у пећину, закључам се од седам до десет дана, запишем своја искуства и затворим ту књигу. Рекао ми је да све оно што сам научио, добро или лоше, постоје дио прошлости и да морам наставити с тренерским послом. Тако сам и урадио", присјетио се Мекларен којег су енглески медији након те срамоте назвали "будала с кишобраном".

Одмах након те утакмице, Мекларен је добио отказ и завршио ангажман на клупи Енглеске, а посљедњи клуб у каријери био му је лондонски QPR у сезони 2018/2019. 

(Klix.ba)
 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана