Надал одбио налете Беретинија и отишао у финале Аустралијан опена

ГС
Надал одбио налете Беретинија и отишао у финале Аустралијан опена

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у финале Аустралијан опена.

Надал је у полуфиналу савладао италијанског тенисера Матеа Беретинија са 3-1 у сетовима – 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Шпанац ће за рекордну 21. Гренд слем титулу играти против бољег из меча Данил Медведев – Стефанос Циципас, у недељу од 09:30.

Надал се мучио у првом сервис гему који је трајао седам минута, али га је некако извукао, иако првог сервиса није било. Шта тек рећи за први сервис гем Беретинија?

Лоше је сервирао, сваку шансу искористио је Надал да нападне и одмах дошао до две брејк лопте. Користи прву послије грешке Беретинија и у наредном гему потврђује брејк за великих 3:0.

Беретини је у наставку сета освајао своје сервис гемове, али то му ништа није значило, пошто је Надал био одличан на свом сервису и одржао је предност брејка, што му је донијело вођство у сетовима.

Добио је први сет резултатом 6:3 послије 43 минута игре.

Надал је једноставно био перфектан, док је Беретини играо катастрофално и другачији исход није могао бити у другом сету.

Одмах је Надал направио брејк у првом гему другог сета и потврдио га за 2:0, да би у трећем гему пропустио три брејк лопте, али је искористио пету и дошао до великих 3:0, а затим потврдом брејка и до огромних 4:0.

Пуцао је из свих оружја Надал на индиспонираног и крајње нерасположеног Беретинија, који је направио преко 25 неизнуђених грешака до средине другог сета, а Надал имао 12 винера на све то.

Није функционисао ни сервис, грешио је и из свог најбољег ударца, топ спин форхенда и ништа није могао против Надала који као да је вратио вријеме за 10 година вечерас на Род Лејвер арени.

Одржао је Шпанац велику предност и освојио други сет резултатом 6:2, а Беретини није имао ниједну једину брејк лопту – као и у њиховом првом и једином сусрету на УС Опену 2019. године.

Беретини се пробудио у трећем сету и коначно почео да игра тенис достојан седмом тенисеру свијета.

Узбуђења и брејк лопти није било све до осмог гема, када је Беретини одиграо фантастично.

Од резултата 3:3 освојио је 14 од наредних 15 поена. При резултату 4:3 је напао Надалов сервис и брзо дошао до 0:40 и три брејк лопте, прве икада против Надала.

Бомбом из форхенда уписује винер и прави брејк на другу брејк лопту, а затим га потврђује сервисом и осваја гем са нулом за освајање трећег сета – 6:3.

Беретини је наставио са сјајном игром и у четвртом сету, макар на свој сервис, пошто је везао три освојена сервис гема без изгубљеног поена. 

Надал је такође био сигуран на сервису, па се могла гледати права игру нерава,преноси Б92.

Право ниоткуда у осмом гему, Надал долази до две брејк лопте, користи другу и прави брејк за 5:3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана