Надал о Новаку: Имамо различите ставове, али волио бих да игра у Мадриду

b92
Foto: gs

Шпански тенисер Рафаел Надал, који је без већих проблема стигао до трећег кола Аустралијан опен, у којем ће играти против Руса Карена Хачанова, одговарао је на питања шпанских новинара.

Тема је била вакцинација играча и он је за радио емисију "Ноцхе де Онда Церо" још једном истакао разлику између његових и Ђоковићевих увјерења.

"Нисам разочаран Новаком, увијек максимално поштујем свачије мишљење, све док и они поштују друга. У том смислу мислим да је Ђоковиц́ево мишљење у односу на моје тема о којој ц́е се расправљати и доста су удаљени. Једна ствар су бројке и бројке говоре да је много људи умрло, а реалност је да се чини да се све у вези с вакцином догодило веома брзо. Можда многи људи сумњају у нежељене ефекте. Једино што се дешава је да не знамо 100%, оно што знамо 100% су ефекти вируса. Да смо одржали темпо прије него што се вакцина појавила, умјесто шест милиона смртних случајева, та бројка би сада била веома високо. Поштујем свачије мишљење, многа не дијелим, трудим се да пратим људе који су спремни за сваки субјекат, а не људе који то нису", изјавио је Надал.

Из Мадрида су ових дана стигле вијести како вакцинисанима неће бити дозвољено да играју и Надал каже да би волио да се Новак тамо нађе.

"Било да игра у Мадриду или да не игра. Та дебата није спортска дебата, по мом мишљењу. Желим да Новак игра на вец́ини мјеста због једноставне чињенице, догађаји су бољи када учествују најбољи играчи. На крају, ја сам љубитељ спорта уопште, када гледам голф и фудбал, желим да најбољи спортисти буду на терену. Као љубитељ тениса, волио бих да Ђоковиц́ игра, као и ја, као и Федерер. Али то је питање које превазилази спорт, говоримо о глобалном здравственом проблему и на крају, свака земља има своја правила и оно што треба да урадимо је да их слиједимо", закључио је шпански тенисер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана