Надал: Новак је играч без мане

ГС
Foto: Скриншот

Рафаел Надал је недјељама уназад на паузи и неће играти до краја сезоне, али је зато похвално причао о највећим ривалима, Новаку Ђоковићу и Роџеру Федереру.

 Шпански тенисер је открио како је доживио пораз од Новака Ђоковића на Ролан Гаросу.

"Мислим да је Новак био паметнији и ефикаснији од мене, нарочито када је била реч о избору удараца тог дана, а мени је деловало да је свежији. Желео сам да освајам тај турнир што је могуће дуже, али се та серија прекинула. Не жалим, горим од жеље да Ролан Гарос опет буде у мом знаку наредне године", рекао је Надал.

Потом је похвалио свјетског броја један, који је послије Париза био најбољи и у Лондону, на Вимблдону.

"Новак је савршен тенисер, нема слабости. Може да игра једнако добро на шљаци, тврдим подлогама, трави. Ове године показује сјајну стабилност. Чак и у данима када не делује да је у ритму, та енергија којун има и осећај да ће победити му дефинитивно помажу", додао је Рафа.

Није штедио комплименте ни на рачун Федерера.

"Роџер је такође савршен играч. Модеран стил његове игре је нешто вансеријско. Његовим противницима је тешко да предвиде шта ће одиграти јер има разне варијације у игри".

"На памет ми пада финале Вимблдона 2008. Осећао сам да играм најбоље у каријери до тада, али и он мора да је имао исти такав осећај", додао је Надал.

Велика тројка свјетског тениса је обележила овај спорт у протеклих деценију и по.

"Није лако поредити ово што смо урадили нас тројица са другим спортовима и историјским достигнућима, али сам сигуран да је неше дугогодишње надметање помогло да се подигне пажња ка тенису. Даје одличан пример деци и младима. Одувек сам био свестан тога", признаје Надал.

Каже и да би требало обратити пажњу на генерацију играча која пријети да их скине са пијадестала, прије свих ту су Зверев, Циципас, Медведев.

"Нису још успели да нас у потпуности смене, али њихов напредак је приметан. Стефанос Циципас је играо финале Ролан Гароса ове године, имао је ту сјајну борбу са Новаком, док је Зверев играо финале УС Опена прошле године и све је ближи трофеју. Лично, мислим да су Доминик Тим и Данил Медведев способни за велика дела", поручио је бивши број један светског тениса.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана