На програму осам утакмица трећег кола Лиге шампиона: Барса на “Меаци”

Г.С.
На програму осам утакмица трећег кола Лиге шампиона: Барса на “Меаци”

МИЛАНО - Спектакл се спрема у Милану, гдје ће Интер вечерас од 21 час угостити Барселону у трећем колу Лиге шампиона.

Оба тима за сада имају по побједу и пораз, тријумф их оставља у трци за једно од прва два мјеста која воде даље, а пораз води ка трећој позицији која доноси наставак такмичења у Лиги Европе. “Нероазури” не стоје добро у Серији А, гдје су везали два пораза, а посљедњи је посебно болан јер их је надиграла Рома управо на “Ђузепе Меаци”, након чега су пали на девето мјесто табеле. Тренер Симоне Инзаги има још мало кредита код управе и побједа над Барселоном би га задржала на кормилу, али то дјелује као веома тежак задатак јер Интер није славио против “Блаугране” још од 2010. године. То је уједно била једина његова побједа у десет међусобних сусрета током којих је још остварио три ремија и шест пораза. Инзаги неће моћи да рачуна на повријеђеног Ромелуа Лукакуа, а наступ Лаутара Мартинеза је под знаком питања, па би утакмицу могли започети Един Џеко и Хоакин Кореа.

С друге стране, Барселона је у добром моментуму јер је избила на врх Ла лиге. Њен тренер Чави Ернандез има великих проблема са повредама и недостају му Роналд Араухо, Жил Кунде, Мемфис Депај, Хектор Бељерин и Френки де Јонг. Ипак, све наде полаже у пољског нападача Роберта Левандовског.

- Не бих мијењао Роберта ни за кога на свијету. Искуство је пресудно. Он је зрео, а његов начин игре помаже младим фудбалерима. Освојио је све, али је у Барселону стигао као скроман играч. Ово што ради је изванредно. Он је примјер, ради за екипу и помаже стручном штабу. Левандовски прави разлику, заиста је изванредан фудбалер - рекао је Чави.

У истој групи Бајерн не би требало да има тежак посао против Викторије Плзењ, а тренера Бавараца Јулијана Нагелсмана радује повратак у тим Кингслија Комана, који се прикључио тренинзима након 25 дана паузе. Нијемци ће бити ослабљени неиграњем Томаса Милера и Џошуе Кимиха, који су позитивни на вирус корона.

Парови

У групама А, Б, Ц и Д вечерас ће бити игране утакмице, а састају се: Бајерн - Викторија Плзењ, Олимпик Марсељ - Спортинг (18.45), Ајакс - Наполи, Клуб Бриж - Атлетико Мадрид, Ајнтрахт - Тотенхем, Интер - Барселона, Ливерпул - Ренџерс, Порто - Бајер Леверкузен (21). Пласман, група А: Наполи 6, Ливерпул 3, Ајакс 3, Ренџерс 0. Група Б: Клуб Бриж 6, Б. Леверкузен 3, Атлетико М. 3, Порто 0. Група Ц: Бајерн 6, Барселона 3, Интер 3, В. Плзењ 0. Група Д: Спортинг 6, Тотенхем 3, Ајнтрахт 3, Олимпик 0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана