Мурињо: Манчестер Јунајтед мора да промијени менталитет

Танјуг
Foto: Taнјуг

ТИРАНА- Тренер фудбалера Роме Жозе Мурињо истакао је да Манчестер Јунајтеда мора да промијени менталитет ако жели да оствари врхунске резултате, преносе португалски медији.

Мурињо је од 2016. до 2018. године био тренер Манчестер Јунајтеда, а са овим клубом освојио је Лигу Европе и енглески Лига куп.

Клуб са "Олд трафорда" од тада није освојио ниједан трофеј, а ове сезоне Јунајтед није успио да се квалификује за Лигу шампиона.

Португалски стручњак је са Манчестер Јунајтедом освојио друго мјесто у Премијер лиги у сезони 2017/2018. Он је тада рекао да је остварио огроман успјех са енглеским клубом.

"Навијачи Јунајтеда су посебни, а у клубу је доста добрих људи. Није ми драго због тога што сам био у праву, али сам знао да јесам. Када ствари не иду како би требало потребно је промијенити менталитет клуба, а то се није догодило. Знао сам да мој одлазак неће да ријеши ситуацију, али ја им желим све најбоље", рекао је Мурињо за БТ Спорт.

Португалски стручњак је од 2021. тренер Роме, а са римским клубом ће се вечерас борити за трофеј у Лиги конференција против екипе Фејенорда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана