МОК: Олимпијске игре се неће преселити из Токија у Флориду

Срна
МОК: Олимпијске игре се неће преселити из Токија у Флориду

ЛОЗАНА - Међународни олимпијски комитет (МОК) негирао је извјештаје медија о могућности да се Љетне олимпијске игре ове године умјесто у Јапану одрже у америчкој држави Флориди, саопштено је из прес-службе МОК-а за ТАСС.

 “Еј-Би-Си њуз” је јавио раније да је шеф финансијског одјељења Флориде Џими Патронис послао писмо предсједнику МОК-а Томасу Баху у којем је предложио да се Љетне олимпијске игре ове године одрже у Флориди.

“МОК није примио то писмо. Олимпијске игре отварају се 23. јула, а Параолимпијске игре 24. августа у Токију”, истичу из прес-службе.

МОК је у петак, 22. јануара, потврдио ријешеност да се Љетне олимпијске игре одрже у Токију на љето, након извјештаја медија о могућности отказивања такмичења.

Лист “Тајмс” писао је тада, позивајући се на изјаву једног високорангираног извора у Влади Јапана, да су јапанске власти, наводно, донијеле одлуку да се откажу Олимпијске и Параолимпијске игре у Токију због епидемије вируса корона.

МОК и Међународни параолимпијски комитет (МПК) саопштили су у марту прошле године одлуку о одгађању оба такмичења за годину дана због пандемије ковид 19.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана