Могућа суспензија ношења бакље током Олимпијских игара у Токију

Срна
Могућа суспензија ношења бакље током Олимпијских игара у Токију

ТОКИО - Организациони комитет Олимпијских игара у Токију саопштио је данас да постоји могућност суспензије церемоније преношења бакље уколико буде повећаног ризика од заразе вирусом корона.

Званичник комитета Јукихико Нуномура рекао је да ношење бакље почиње 25. марта и да ће ићи кроз Јапан, што ће бити емитовано уживо да би се избјегла окупљања на улици.

Према његовим ријечима, организатори су одгодили одлуку о томе да ли да наставе са проласком бакље у префектури Точиги, што је првобитно било планирано за крај марта, јер су власти укинуле све активности на отвореном усљед пандемије.

"Уколико дође до већег окупљања на улици, ношење бакље ће бити обустављено јер на прво мјесто стављамо безбједност и сигурност", нагласио је Нуномура.

Званичници су изјавили да је могуће и да ће бити уведене строже мјере, без гледалаца и да све зависи од развоја пандемије вируса корона.

Олимпијске игре у Токију суочене су са бројним препрекама, укључујући противљење јавности да се одрже усљед забринутости за здравље и сексистичких коментара бившег предсједника организационог тима Јошира Морије.

Током протеклог мјесеца око 1.000 волонтера је дало отказе због његових коментара, након чега је Мори поднио оставку.

Волонтери су главни покретач сваких Игара јер раде послове од кључне важности, од спровођења људи на спортске арене и превођења до вожње посјетилаца.

Организатори су саопштили да њихове оставке неће утицати на Игре пошто њихов број чини један одсто од укупног броја ангажованих.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана