“Милионери” без права на грешку

Агенције
“Милионери” без права на грешку

ДОРТМУНД - Сјајну прилику да побједом против Интера направе велики корак ка осмини финала Лиге шампиона имаће вечерас фудбалери Борусије Дортмунд у мечу четвртог кола елитног такмичења (21 час).

Тимови су тренутно изједначени на табели групе Ф и са по четири бода након три кола дијеле друго мјесто. “Милионери” су у прошлој рунди на “Ђузепе Меаци” дозволили Интеру да успори темпо и игра своју игру, што су Лаутаро Мартинез и Антонио Кандрева искористили да “нероазурима” донесу рутинску побједу (2:0).

Тренер шампиона Европе из 2010. године Антонио Конте управо ће у Мартинеза полагати највеће наде и овај пут, пошто се Аргентинац ове сезоне показао као велика опасност по противничке одбране, како у Серији А, тако и у Лиги шампиона.

С друге стране, Борусија ће морати да размишља и о наредном викенду, пошто их у суботу очекује велики дерби у Бундеслиги против Бајерна. Поред меча на “Сигнал Идуна парку” у групи Ф биће игран и дуел на “Ноу кампу” између Барселоне и Славије из Прага (18.55 часова). Каталонци би побједом скоро па сигурно обезбиједили прво мјесто у групи, што ће им и бити превасходни циљ, поготово након неуспјеха против Левантеа у Ла Лиги у суботу. 

Једну од најзанимљивијих утакмица четвртог кола одиграће у Лондону Челзи и Ајакс, након што су “плавци” остварили помало изненађујућу побједу у Амстердаму прије десетак дана.

Иако су им након одласка Едена Азара и забране довођења играча многи прогнозирали просјечну сезону, изабраници Френка Лампарда добро “гурају” и у Премијер лиги и у Лиги шампиона, па ће имати лијепу прилику да вечерас направе можда и кључни корак ка елиминационој фази.

У другој утакмици групе Х Валенсија ће дочекати француски Лил (21), који би поразом дефинитивно изгубио све шансе да се бори за пролаз у другу фазу такмичења. Интересантно ће бити и у Напуљу, гдје ће Наполи покушати да оствари још једну побједу против Салцбурга (21), након што су тријумфално окончали гостовање у Аустрији, у изузетно ефикасној утакмици (3:2).

У другој утакмици ове групе Ливерпул ће дочекати Генк (21) и све осим сигурне побједе “редса” представљало би велико изненађење, поготово након убједљивог славља у Белгији (4:1).

 

Зенит спрема освету

Фудбалери Зенита дочекаће Лајпциг (18.55 часова) у четвртом колу Лиге шампиона и тако покушати да се реванширају за пораз у прошлој рунди. Интересантно ће бити и у Лиону, гдје ће вишеструки првак Француске угостити Бенфику (21), која их је савладала у Лисабону у трећем колу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана