Миленко Себић освојену медаљу посветио преминулој колегиници Бобани Величковић

Танјуг
Миленко Себић освојену медаљу посветио преминулој колегиници Бобани Величковић

ТОКИО - Пет паклених година припрема за Токио су уродиле плодом и стварно сам презадовољан јер сам успио да „побиједим себе“ и освојим медаљу, изјавио је српски стрелац Миленко Себић након освајање бронзане медаље у дициплини МК пушка тростав 50 метара.

- У Рију ми је мало недостајало, а био сам баш спреман за то финале. Било ми је баш тешко. Сада сам у глави зацртао резултат за финале, кад је идеално, али пошто је било ветра ишло се испод те моје границе. То је било добро, у финалу све креће од нуле, али ми је за нијансу било лакше, него у квалификацијама, мало сам се растеретио - изјавио је Себић српским извјештачима у Токију.

Он је додао да вјероватно још није свјестан успјеха и подсјетио на посљедњи хитац у којем је погодио „десетку“.

-Знао сам да ми је то одлучујући метак, Норвежанин (Јон-Херман Хег) је био 0,7 иза мене. Брзо сам пуцао и када сам погодио, то је било то - кроз осмијех је рекао Себић и подсјетио да се дешавају моменти када се промаши мета, као што је то данас урадио Украјинац Сергеј Кулиш и открио да се и њему десило слично на финалу Светског купа у Болоњи.

Себић је на крају рекао да медаљу посвећује Бобани Величковић, некадашњој колегиници из репрезентације, која је преминула прошле године.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана