Мијат Гаћиновић за “Глас Српске”: Срећа па смо аутобусом ишли са стадиона

Душан Репија
Мијат Гаћиновић за “Глас Српске”: Срећа па смо аутобусом ишли са стадиона

АТИНА - Приликом туристичког обиласка новог стадиона атинског АЕК-а име Мијата Гаћиновића биће неизоставно код водича, а Требињац је улазак у историју обезбиједио првим голом на отварању “Аја Софије”.

Најмодерније фудбалско здање у Грчкој завршено је послије пет година, а у изградњу је уложено нешто мање од 100 милиона евра. Гаћиновић се побринуо да његово име прво буде исписано на семафору пошто је у 6. минуту меча против Јоникоса (4:1) мајсторским ударцем у даљи угао затресао мрежу гостију. Прескакање ограде и трк према навијачима би­о је најлогичнији потез у тренутку екстазе, посебно што му је то први погодак послије двије године поста.

- Осјећај је заиста посебан. Данима се причало о овој утакмици због отварања капија новог стадиона који изгледа врхунски. Кратко сам у клубу, али знам колико АЕК значи навијачима и колико су чекали овај тренутак.

Утакмица је била другачија од других, а ја сам пресрећан што сам на неки начин ушао у историји клуба - рекао је Гаћиновић.

У Грчкој се сваки пораз схвата трагично, а свака побједа посебно слави. Зато и не чуди што је путем друштвених мрежа добио на хиљаде честитки.

- Срећа па смо аутобусом ишли до тренинг-центра па смо се лакше пробили кроз масу. Да смо ишли посебно било би много компликованије. Сјајно је што су навијачи такви, то ­је био један од разлога зашто сам изабрао АЕК - нагласио је Гаћиновић.

Атински “двоглави орао” раширио је крила ове јесени и тренутно је на другом мјесту табеле са 12 бодова иза, непогрешивог Панатинаикоса. Гаћиновић је доскора носио дрес “зелених”, а иако истиче да у том клубу има много пријатеља нада се да ће им помрсити рачуне и да ће се на крају радовати “жуто-црни” дио грчке престонице.

- ПАО стварно веома добро изгледа за сада. Иван Јовановић је посложио коцкице, има играче који су дуго на окупу и тренутно су у предности. Ми смо релативно нов тим, доста нас је дошло овог љета, али се на сваком тренингу осјети напредак. Лига је врло тешка јер су ту још Олимпијакос, ПАОК и Арис, па је свака утакмица компликована, а нарочито на гостујућим теренима. Ипак, имамо квалитет и велике циљеве, па се надам најбољем - закључио је Гаћиновић.

Новчаник није потребан

Легенда каже да фудбалер који уђе у срца навијача АЕК-а не треба да носи новчаник.

- Хаха. Тачно је да вам понекад плате пиће или ручак када вас виде у ресторану. Невјероватно је колико су привржени клубу - нагласио је Гаћиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана