Миха је борац, а и Болоњу је претворио у исто! Сезона на коју су чекали 19 година

Спортске.нет
Foto: гс

Фудбалери Болоње на челу са Синишом Михајловићем имају сјајну сезону упркос томе што је старт исте био катастрофалан.

Побједа против Мурињове Роме, 24 бода и висока осма позиција за екипу са стадиона "Ренато Дал' Ара". Навијачи Болоње прелијепо спавају у последње вријеме знајући да њихов тим дијели чак шесту позицију са Фјорентином и Јувентусом.

Вратимо се свега неколико мјесеци уназад, онда када је било све само не овако оптимистично.

Када су доживјели један од најтежих пораза у претходним годинама од Интера (6:1) у септембру, италијанска штампа била је препуна информација да ће Синиша Михајловић убрзо бити лишен своје позиције. Српски стручњак није могао да види тријумф ни у наредна два кола када је његов тим против Ђенове и Емполија чак шест пута вадио лопту из мреже. Дванаест голова, три кола, није дјеловало добро... Успут, сама сезона је отворена на катастрофалан начин елиминацијом из Купа од Тернане...

Болоња нема ту снагу да се бори са екипама вишег ранга, али против тимова приближних снага или оних слабијих, у последње вријеме излазе као побједници. Како рекосмо, 24 бода су освојили у првих 15 кола, а то је најбољи однос поена за Болоњу још од сезоне 2002/03. Тада су завршили као 11. тим италијанског првенства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана