Месијева ноћ без Роналда

Агенције
Месијева ноћ без Роналда

Милано - Помало изненађујуће, најбољи фудбалер свијета у избору Свјетске фудбалске федерације (ФИФА) је Лионел Меси. Послије четири године Аргентинац је поново добио награду испред Вирџила ван Дајка и Кристијана Роналда.

Признање које се од ове године зове “ФИФА најбољи”, а раније је била “Златна лопта” и још раније “Свјетски фудбалер године” примио је у чувеној миланској Скали гдје се није појавио његов највећи конкурент Роналдо.

Барселона је прошле сезоне освојила шпанску Ла лигу, поражена је од Валенсије у финалу Купа краља, а у Лиги шампиона је доживјела велики шок испадањем од Ливерпула. 

- Индивидуалне награде су секундарне. Оно што је најважније је да тим осваја титуле. Мада је увијек лијепо када препознају ваш учинак. Одавно нисам освојио награду, тако да ми је драго што ми је ова припала. Наравно, било је и других који су заслужили да буду овдје, а нису - рекао је Меси.

Како је Ливерпул на крају постао европски шампиони Ван Дајк је фигурирао као главни фаворит, али је Фабио Канаваро и даље једини дефанзивац који је добио ову награду. Међутим, Холанђанин није реаговао, али се зато огласио Португалац пославши шифровану поруку која све открива.

- Све што вам се данас чини великим, једног дана може бити мало. Не можете да урадите све на свијету, али можете да учините све како бисте своје снове претворили у стварност. Запамтите, послије мрака увијек свиће - цитирао је Роналдо, који је остао на пет признања за најбољег на свијету.

Као капитен Португалије није дао ниједан глас највећем ривалу, док је Меси њему дао три, а пет Садио Манеу.

Мјеста у идеалном тиму нашла су обојица великих ривала, а осим њих ту су голман Алисон, те Матијс де Лихт, Серхио Рамос, Ван Дајк, Марсело, Лука Модрић, Френки де Јонг, Еден Азар и Килијан Мбапе. 

За најбољег тренера очекивано је проглашен Јирген Клоп који је Ливерпулу донио Лигу шампиона, а само их је маестрална сезона Манчестер ситија коштала освајања Премијер лиге.

 

Рапино најбоља код дама

Најбоља фудбалерка свијета је Американка Меган Рапино. Свих ових година је лидер своје репрезентације, а иако је прославила 34. рођендан, и даље је на врхунском нивоу.

Џи Елис је најбољи тренер у женском фудбалу, док је Лидс Марсела Бијелсе добио награду за фер-плеј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана