Менаџер Ливерпула Јирген Клоп још једном одушевио јавност: И тренер и шмекер

Г.С.
Менаџер Ливерпула Јирген Клоп још једном одушевио јавност: И тренер и шмекер

ЛИВЕРПУЛ - Менаџер Ливерпула Јирген Клоп је велики тренер, али и велики шмекер.

Харизматични Нијемац ову тезу је, по ко зна који пут, потврдио сјајним гестом - одговором на емотивно писмо 11-годишњег Луиса Бафлија, који је муку мучио са анксиозношћу због преласка у другу школу.

Луис је велики фан Ливерпула, Клоп му је идол и зато је одлучио да му се изјада. Уочи почетка нове школске године написао му је писмо наводећи проблеме због којих је нервозан и анксиозан.

Одговор који је лично написао трофејни стручњак одушевио је и њега и комплетну јавност.

- Здраво, Луисе. Могу ли почети тако што ћу ти одати једну тајну? Нервозан сам. Да будем потпуно искрен, био бих забринут да није тако јер када се то деси, дајем себи прилику да ту енергију претворим у нешто позитивно. Знам да то може да буде чудно дјечаку твојих година, да се менаџер Ливерпула може осјећати као ти, али вјеруј ми, осјећам се тако - почео је одговор Клоп.

Кормилар “редса” је у наставку је написао да се из Луисовог писма види да је ријеч о промишљеној особи којој је стало до других:

- Када имаш такве особине, тешко је избјећи нервозу. Питаш ме шта радим када се моји играчи тако осјећају. Одговор је једноставан - подсјећам их колико су ми важни и колико вјерујем у њих. Не сумњам да ће то бити потпуно исто у случају тебе и твоје породице.

Клоп се за крај осврнуо на лоше периоде каријере које је успјешно пребродио и дао савјет свом фану.

- Не мораш да бринеш хоће ли се догодити лоше ствари. Као што знаш, изгубио сам нека финала и то није добар осјећај, али уз помоћ породице и пријатеља ишао сам напријед. На крају сам уживао у посебним тренуцима. Да сам кукао због лоших ствари, то не би било могуће. Зато буди позитиван према себи и радуј се лијепим тренуцима који ће доћи - закључио је Клоп.

Никада нећеш ходати сам

У једном дијелу писма Клоп је Бафлија подсјетио да је и он дио Ливерпулове породице.

- То значи да постоје милиони и милиони попут тебе који желе да будеш још срећнији. Твоја подршка пуно значи мени и свима у клубу па се надам да ће ово писмо бити показатељ да и ми тебе подржавамо. Никад нећеш ходати сам - јасан је Клоп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана