Мекинро о Ђоковићу: Ово је потпуно лудо, невjероватно

Г.С.
Мекинро о Ђоковићу: Ово је потпуно лудо, невjероватно

Џон Мекинро, бивши тенисер број један, и даље не може да схвати зашто Новаку Ђоковићу није дато да игра у Мелбурну.

Американац се у укључењу у емисију “Коцка”, чији је домаћин био Матс Виландер, још једном осврнуо на непријатан случај депортације првог рекета свijета.

“Он је један од ментално најјачих на терену. Сjећам се како је прijе пар година скоро потпуно нестао са мапе, а онда је освојио четири слема заредом и слijедећих годину и по није могао да побjеди никога. Одједном се вратио и био бољи него икад. Успио је сам себи да отежа посао, да загорча себи живот јер се није вакцинисао, то је закомпликовало ствари у покушају да брани титуле које је освојио. Не знам да ли је мислио да може да оде у Аустралији и игра, и даље ми није јасно зашто се срео са тим новинаром ако је имао ковид и то му није рекао, то ми је било тешко да повјерујем. Ово ће свакако ударити Ђоковића жестоко”, сматра Мекинро.

Питање је и како ће се даље развијати ситуација током сезоне.

“Постоји неизвијесност око Ролан Гароса, кажу да ће морати да буде вакцинисан да би играо, али шта је са Вимблдоном? Можда га не брину остали турнири, али ово је јако, јако несрећно за човјека који је толико напорно радио да га сви воле. Знам, тешко је бити вољен. Знам сам по себи, знам какви су моменти када су сви против тебе, али дубоко у себи желиш да те воле. Када је изгубио у финалу УС Опена од Медведева и када је ишао на календарски слем, рекао је да је цијенио публику. Аустралија се чинила као мјесто гдје га највише воле, али није му дозвољено да игра. Ово је потпуно лудо, невјероватно, стварно не знам шта ће слиједеће да се догоди”, закључио је Мекинро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана