Медведев на терену споменуо Ђоковића и изазвао буру у Мелбурну

Б92
Foto: AП

Данил Медведев успио је послије скоро пет сати тениса и пет неизвјесних сетова да елиминише Феликса Оже-Алијасима и пласира се у полуфинале Аустралијан опена.

Џим Куријер га је послије меча питао како се осјећао на меч-лопти, а Медведев је признао да му је кроз главу прошао нико други него Новак Ђоковић.

"Меч лопта? Немам појма. На меч-лопти сам успио да добро одсервирам, али да је био други сервис, ко зна шта би било. На сваки меч долазим са пуно ствари, носим доста мајица и никада не могу да закопчам торбу. Сада је празна, ето какав је меч био", рекао је Медведев, па наставио:

"Феликс је сервирао невјероватно, играо је и сервирао сјајно. Нисам знао шта да радим. Не знам да ли ће публици ово да се допадне ово што ћу рећи, али питао сам себе: 'Шта би Новак урадио у овом моменту'?", рекао је Медведев и изазвао различите реакције публике, али углавном звиждуке.

"Он је највећи шампион, зато ми је пао на памет. Али исто и Роџер и Рафа", додао је Данил како би "умирио" публику.

"Натјерао сам га да ради, ако жели да побиједи мора да се бори до посљедњег поена. Натјераћу га макар да се умори за сљедећи меч. И уродило је плодом. Промијенио сам ниво игре, а када је у тај-брејку затворен кров, осјетио сам да се мена моментум, почео да нападам више кроз терен, сервирао боље и почео сам да играм боље", рекао је Медведев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана