Медведев: Хоћу титулу, без обзира играју ли Рафа, Новак и Роџер

ГС
Медведев: Хоћу титулу, без обзира играју ли Рафа, Новак и Роџер

Данил Медведев је један од главних фаворита на посљедњем гренд слему сезоне, УС Опену.

Руски тенисер ће у Њујорку од 29. августа бранити титулу коју је прошле године освојио на импресиван начин побједом против Новака Ђоковића.

Тада је Московљанин спријечио Новака да освоји календарски гренд слем, а и сада има амбицију да буде најбољи на Флашинг медоузу.

Питање је да ли ће ове године на УС Опену бити икога од чланова “велике тројке”, али Медведев каже да то за њега не мијења ништа.

“Очигледно је, ако су чланови 'велике тројке' ту, они ће бити фаворити, прије свега јер су освојили велики број турнира, практично сваки на ком су учествовали. Тако да то не би било изненађење. С друге стране, за мене се ништа не мења било да су они ту или не”, каже Медведев.

Данил је прошле недјеље освојио титулу у Лос Кабосу, добро је започео љетњу америчку турнеју.

“Мој циљ је да освојим турнир без обзира ко би ми био противник у финалу. Било да је у питању квалификант, лаки лузер или други носилац, желим само да побиједим. Не могу да порекнем да је побиједити неког из 'велике тројке' посебан осјећај. То ми се дешавало против Рафе и Новака, али не и против Роџера”, каже Данил.

Он ће покушати да одбрани трофеј и на мастерсу у Канади, пошто је протекле године славио у Торонту, док се ове недјеље, сходно правилу о измјени домаћинстава наизменично сваке године, игра у Монтреалу, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана