Мечевима трећег кола настављају се битке у Лиги шампиона: Посљедњи воз за “росонере”

Г.С.
Мечевима трећег кола настављају се битке у Лиги шампиона: Посљедњи воз за “росонере”

ПОРТО - Уколико желе да продуже авантуру у континенталном друштву најбољих, фудбалери Милана вечерас ће морати да савладају Порто (21 час) у утакмици трећег кола Лиге шампиона.

“Росонери” су у уводних 180 минута кампање два пута нес(п)ретно изгубили од Ливерпула и Атлетика и сада морају да ваде кестење из ватре. Посао ће им додатно бити отежан због кадровских проблема, али и неугодног домаћина, који има исте амбиције.

Чета Стефана Пиолија у елиту се вратила након осам година, али почетак сна није био нимало угодан. Штавише, био је прави кошмар, с обзиром на то да су Миланези на “Енфилду” сами себи дали гол, потом скривили пенал, затим потпуно преокренули резултат и на крају остали празних џепова. Слично се десило и против “јорганџија”. Милан је водио, остао затим са играчем мање, а онда у финишу примио два гола, од којих је други из погрешно досуђеног пенала, због којег је судија Чунејт Чакир морао на хлађење. Слаба је то, међутим, утјеха за екипу у којој и даље води главну ријеч Златан Ибрахимовић. Популарни Ибра можда није спреман за 90 минута, али ће морати да “повуче” ако се зна да Пиоли неће моћи да рачуна на повријеђене Анту Ребића, Алесандра Флоренција, Мајка Мањана, Жуниора Месијаса, суспендованог Франка Кесија и инфициране Теа Ернандеза и Браима Дијаза.

Ако, пак, нешто може да охрабри Италијане, то је чињеница да су претходног викенда у великом стилу преокренули 0:2 против Вероне и славили са 3:2. Тиме су “напумпали” самопоуздање пред нову битку у којој их пораз отписује из трке за пролаз даље, а ни реми им баш неће помоћи.

Помоћи им неће ни “жилави” домаћин, који има своју рачуницу. Порто је на старту остао непоражен у Мадриду, али је потом доживио бродолом против Ливерпула, који га је на “Драгау” прегазио са 5:1. Изабраници Серђа Консеисаоа морају да се искупе, имаће велики мотив да то ураде и то у ситуацији у којој су практично комплетни, пошто је ван строја једино Шансел Мбемба.

Узбуђења неће недостајати ни у Мадриду. Атлетико је киксао против Порта, провукао се против Милана, а сада има прилику да пред својом публиком порази Ливерпул и засједне на трон групе Б.

Парови

 

Уторак

Бешикташ - Спортинг  18.45

Клуб Бриж - Манчестер с.     18.45

Ајакс - Борусија Д.       21.00

Атлетико - Ливерпул    21.00

Порто - Милан    21.00

Интер - Шериф   21.00

ПСЖ - Лајпциг    21.00

Шахтјор - Реал

 

Сриједа

Барселона - Динамо К. 18.45

Салцбург - Волфзбург 18.45

Бенфика - Бајерн 21.00

Челзи - Малме     21.00

Лил - Севиља      21.00

Манчестер ј. - Аталанта         21.00

Јанг Бојс - Виљареал    21.00

Зенит - Јувентус  21.00

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана