Матић до траке Видићевим стопама

Г.С.
Матић до траке Видићевим стопама

Манчестер - Својевремено је Немања Видић постао први Србин са капитенском траком у историји Манчестер јунајтеда. Сада би његов имењак Матић могао да га наслиједи на мјесту лидера славног енглеског клуба.

Повратак у отаџбину Антонија Валенсије означио је и промјену капитена. Еквадорац је обављао ову улогу након што је Вејн Руни напустио “Олд Трафорд”. Читаву деценију провео је међу “ђаволима”, проживио је с екипом највеће моменте славе, националне титуле, освајање купова, али и Лиге шампиона. Године су неумољиве, Валенсија их има 34 и осјетио је да је прави тренутак за повратак у Еквадор. Многи Матића виде као новог капитена, а Жозе Мурињо је инсистирао на његовом доласку у Манчестер. Србин је одлучио да напусти Челзи, гдје је имао сјајан статус само због Португалца. Мурињо је отишао, а Матић је и даље један од најважнијих играча Јунајтеда. Можда тандем Матић - Погба није донио екипи онолико колико су људи у клубу очекивали, али то вјероватно иде на душу француском фудбалеру. И Погба је кандидат за траку, што је помало чудно, јер га медији селе из клуба дуже од пола године. Ту су још Ешли Јанг и Давид де Хеа. За сваког постоје аргументи за и против, али чини се да је високи момак с Уба некако најближи овој улози. На турнеји по Аустралији Матић је носио траку око руке. Бивши фудбалер Манчестер јунајтеда Брајан Робсон сматра да је српски репрезентативац прави човјек који би требало да предводи саиграче на терену и у свлачионици.

- Важно је да капитен тражи много од саиграча и да им буде примјер. То је искорак испред просјечности. Када погледам тим Јунајтеда на тренингу, видим само да Матић и Крис Смолинг имају лидерске способности - рекао је Робсон.

Ове ријечи стигле су и до репрезентативца Србије. Признаје да му ласкају јер Робсон није било ко. Остаје само да Оле Гунар Солскјер одлучи ко је нови лидер тима.

- Увек је лепо када чујеш да човек као што је Робсон говори добре ствари о теби. Значи ми пуно, један сам од најискуснијих у екипи и покушаћу да је водим на најбољи начин. Менаџер одлучује ко ће носити капитенску траку, како год да буде бићу срећан. Капитенска трака је важна, али још је важније да Манчестер јунајтед игра добар фудбал - рекао је Матић.

Солскјер мора брзо да одлучи, до почетка енглеске Премијер лиге остале су двије седмице. Манчестер јунајтед на премијери игра баш против Челзија, па би у том мечу било мало симболике.

Тим без искуства

Матић је говорио о екипи којој, према његовом мишљењу, недостаје искуство.

- Имамо квалитет, али немамо искуства. Имамо пет или шест одличних фудбалера као што су Маркус Рашфорд или Антони Марсијал. Показали су квалитет, али су премлади да воде екипу - рекао је Матић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана