Марадона након сукоба и хаоса сахрањен у присуству родбине и најближих пријатеља

Танјуг
Марадона након сукоба и хаоса сахрањен у присуству родбине и најближих пријатеља

БУЕНОС АЈРЕС - Фудбалска легенда Дијего Марадона сахрањен је током приватне церемоније којој је присуствовало само 200 људи на гробљу Хардин Бела Виста у Буенос Ајресу.

Ова мала церемонија изгледала је као потпуна супротност оној одржаној јуче, када је десетине хиљада уплаканих људи сатима пролазило поред ковчега с тијелом.
Само је члановима породице и блиским пријатељима било дозвољено да присуствују вјерском обреду на гробљу, гдје је Марадона сахрањен поред својих родитеља Далме и Дијега.

Навијачи, носећи аргентинске заставе, окупили су се дуж пута којим је пролазио погребни аутомобил с ковчегом Марадоне, уз јаке безбједносне мере. Многи су покушали да дотакну возило, када год је оно морало да застане због саобраћаја.

Претходно окупљање у аргентској предсједничкој палати завршено је нешто прије 18 часова, 12 сати након што је почело, у складу са жељом породице.
Тијело једног од најбољих свјетских фудбалера је потом одвезено због сахране, што је разбјеснело многе који су чекали да одају пошту и довело до тензија на капији гробља.

У очајничкој жељи да упуте посљедњи поздрав, фанови Марадоне попели су се на ограду предсједничке палате, као да су на фудбалском стадијуму.
- Дијего није мртав, Дијего живи у народу - узвикивали су људи док је ковчег преношен до гробља код Буенос Ајреса.

Поворку аутомобила, коју је пратила полиција, пратило је на десетине аутомобила и мотоцикала, који су трубили.
Стотине фанова блокирало је улазак на гробље, прије доласка ковчега, плешући и скандирајући, док је полиција покушава да рашчисти пут.

Окупљени су наставили да праве галаму и након што је почела сахрана.
Претходно је испред предсједничке палате у Буенос Ајресу дошло до сукоба полиције и фанова Марадоне који су се окупили да одају пошту легендарном фудбалеру који је преминуо у 61. години.

Његов је ковчег био изложен испред палате, а како се окупило неколико десетина хиљада фанова, полиција је покушала да одржи ред, што је изазвало сукобе.

Појединци су бацали флаше и металне предмете на полицију у центру главног града Аргентине, а полицајци су узвратили сузавцем како би смирили нереде.
Фанови су слали пољупце преминулом Марадони пролазећи поред дрвеног ковчега у предворју предсједничке зграде, а неки су се ударали у груди песницама и викали "Идемо, Дијего"!

Ковчег је био покривен аргентинском заставом и дресом са бројем десет, који је носио Марадона док је играо фудбал.
Предсједничка палата отворена је у 6.15 ујутро, пошто су претходну ноћ уз Марадонино тело бдјели породица и најближи пријатељи.

Међу присутнима су биле његове кћерке Далма и Ђанина, бивша супруга Клаудија Виљафан, а касније је дошла и Вероника Охеда, још једна Марадонина бивша супруга, с њиховим сином Дијегитом Фернандом.

Сахрани је присуствовала и Јана, коју је Марадона признао као кћерку тек прије неколико година.

Марадону су на вјечни починак испратили и бивши саиграчи, са којима је освојио Свјетско првенство 1986. године, а било је много познатих аргентинских фудбалера, међу којима је и Карлос Тевез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана