Манчестер сити и ПСЖ вечерас играју реванш полуфинала Лиге шампиона: “Свеци” без бијеле заставе

Г.С.
Манчестер сити и ПСЖ вечерас играју реванш полуфинала Лиге шампиона: “Свеци” без бијеле заставе

МАНЧЕСТЕР - Фудбалери Манчестер ситија и Пари Сен Жермена вечерас ће обавити “друго полувријеме” полуфинала Лиге шампиона (21 час). Прво су добили “грађане” са 2:1 и велики су фаворити да прођу даље.

Вечерашњи домаћин је у коферима из Париза донио огроман капитал, иако се на полувремену прве битке то баш и није чинило могуће. Јер, “свеци” су били ти који су диктирали темпо, имали су гол вишка и чинило се да контролишу дешавања на травњаку “Парка принчева”.

Па ипак, Пеп Гвардиола направио је маневар, Илкаја Гундогана помјерио ка напријед, Жоаа Кансела у средину и - екипа је загосподарила тереном. Истина, Сити је постигао два с(п)ретна гола, али то не умањује чињеницу да је његов тренер у току игре схватио гдје је погријешио, нашао лијек за тај пропуст и одвео меч у потпуно другом смјеру.

“Грађани” су охладили шампионски шампањац у Енглеској и до краја кампање фокус је на дуго сањаној Лиги шампиона. Упркос свему томе шпански стручњак је опрезан и поручује да је ривал и даље изузетно опасан тим са врхунским играчима.

- Сви знамо њихове квалитете. Способни су да “измисле” гол, да мијењају формацију, да побиједе сваког противника. Немам појма шта су спремили за реванш. Свјесни смо с ким играмо, али смо свјесни и колико ми вриједимо. Треба да се фокусирамо на нашу игру, да се држимо заједно, да патимо заједно ако буде лоше, да се добро бранимо, будемо стрпљиви и покушамо да постигнемо голове. Није компликовано - поручио је Пеп.

Парижани су пропустили велику прилику да на свом терену направе искорак ка финалу. Међутим, екипу која у својим редовима има Килијана Мбапеа, Нејмара, Анхела ди Марију, Маркињоса... нико не смије тек тако да отпише.

То је на својој кожи осјетио и актуелни првак Европе Бајерн, који је против “светаца” поклекао на свом терену. Иста судбина задесила је и Барселону, као и Манчестер јунајтед.

- У фудбалу морате да вјерујете у себе и властите квалитете. Потребно је да постигнемо бар два гола, да побиједимо. Наравно, под притиском смо, међутим, морамо барем да покушамо - нагласио је кормилар Пари Сен Жермена Маурисио Покетино.

У другом полуфиналу сутра ће се састати Челзи и Реал (1:1).

Мбапе спреман за реванш

Тренер ПСЖ-а Маурисио Покетино је одахнуо након што је један од главних адута “светаца” Килијан Мбапе обавио лакши тренинг дан послије дуела са Лансом којег је пропустио. Звијезда Парижана има проблема са листом десне ноге, због чега је његов наступ у реваншу био под знаком питања. Ипак, чини се да ће заиграти од првог минута.

- Оптимиста сам по питању Мбапеа. Одлуку ћемо донијети пред сам меч, али мислим да ће бити спреман - изјавио је Покетино.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана