Маљковић: Сад да се скупимо и “изгинемо” за своју земљу

Тањуг
Маљковић: Сад да се скупимо и “изгинемо” за своју земљу

ТОКИО - Много смо лоше одиграле, много лоше, без фокуса и главе, већ трећу јутакмицу заредом и сада је тема скупити се и “изгинути” за своју земљу. Без икаквих фраза, или јеси или ниси, рекла је селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић послје тешке побједе против Кореје (65:61) и пласмана у четвртфинале Олимпијских игара.

“Невероватно је колико је јак овај турнир, не постоји екипа коју можеш унапред да добијеш. У Азији се дешава нешто када је у питању женска кошарка, стрраховито се напредује. Огромна је разлика у односу на Рио и с разлогом имамо овако тешко утакмице”, изјавила је Маљковић српским извештачима из Јапана.

Тешко је када знаш шта те очекује, живиш овде, знаш како фукционише, а играчице не знају, додала је селекторка Србије..

“Тако је са нама Европљанима, мислимо неће баш 40 минута да раде исто, али хоће, видели смо и у другим спортовима. Зато смо планирали пријатељске утакмице пре Игара, али од тога није било ништа”, истакла је Маљковић.

Капитенка Србије Јелена Брукс каже да је на крају резултат најбитнији.

“Извукли смо победу, али мучили смо се много, ушли смо у њихово “лудило”, њихову игру, брз темпо који ми после целог овог напорног лета нисмо могли да испратимо. Јурили смо се са њима до краја, а на крају кад смо урадили шта је тражено дошли смо до победе., Нека нам ово буде најгора утакмица на турниру. Да смо изгубиле, паковале би се за кући, али не желимо још, ни сад, ни после четвртфинала. Желимо да идемо до краја, али то желе и други, то што смо шампиони Европе то не даје никком ништа. Морамо да се фокусирамо на нас и нашу игру. Сачекаћемо жреб и да се одморимо до четвртфинала”, поручила је Брукс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана