Маљковић: Наши шампиони на светом задатку

Срна
Маљковић: Наши шампиони на светом задатку

ТОКИО - Много рада, дана и година уложили смо да дођемо на Олимпијске игре.

Кад смо већ ту, наса свети задатак је да се прикажемо у најбољем могућем светлу”, поручио је предсједник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић.

“То смо причали кад смо долазили. Дај највише што можеш тог дана и мирно спавај. Мислим да смо спремни да то и урадимо. ОКС је установа која је стара 111 година, има велику традицију. Ми смо наследници великих шампиона”, рекао је Маљковић на званичној конференцији за медије олимпијског тима.

“Ови људи су најбољи део српског народа, нације, Србије и Републике Српске.То кажем и овде и у овој земљи и у Бањалуци. Борићемо се за лична имена, фамилију, рејтинг, тимове и нашу државу, додао је Маљковић.

“Олимпијски комитет очекује да ће хиљаде и хиљаде дечака и девојчица кренути после ових људи, шампиона, у спорт. То је наша света мисија и задатак”.

Он је позвао и новинаре да помогну у стварању добре атмосфере.

“Да цитирам Филипа Филиповића, који је из Београда тражио да будемо позитивни. Да ако не можемо да помогнемо, да бар не одмажемо у стварању добре, праве атмосфере. А она је у људима одлична. Наравно, прилике нису, то сами знате. Кад се освоји медаља, пракса је показала, а ја сам сведок томе, добар део те медаље заслужује и добар, правичан, исправан новинар”, истакао је Маљковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана