Мајкл Керик напустио Манчестер јунајтед послије 15 година

б92
Foto: Принтскрин

Мајкл Керик, привремени менаџер Манчестер јунајтеда, напустио је клуб са Олд Трафорда.

Само који минут по завршетку сусрета 14. кола Премијер лиге, у којем је Јунајтед побиједио Арсенал 3:2 (1:1), Керик је саопштио да више неће радити у клубу са Театра снова у коме је провео деценију и по, рачунајући период и као играч.

"Моје вријеме у овом великом клубу ћу увијек сматрати најбољим у каријери. Када сам први пут потписао прије 15 година, ни у најлуђим сновима нисам сањао да ћу освојити толико трофеја. Никада нећу заборавити шта сам прошао као играч и члан стручног тима. Ипак, послије дужег размишљања, донио сам одлуку да је прави час да напустим клуб", рекао је Керик.

"Желим да се захвалим свим играчима и особљу клуба, било је задовољство радити све те сате са њима, остварио сам бројна пријатељства. Увијек сам био и бићу навијач Манчестер јунајтеда и долазићу на што је могуће више мечева. Пожелио бих Ралфу, особљу, играчима и навијачима све најбоље, радујем се што ћу опет моћи да их подржавам са трибина као навијач", поручио је Керик у опроштајној поруци од Јунајтеда.

Он је у стручном тиму био у периоду када су на позицији менаџера били Жозе Мурињо и Оле Гунар Солскјер.

Одласком Норвежанина прије десетак дана, добио је улогу да привремено води екипу на три утакмице.

Успио је да послије серије негативних резултата стабилизује екипу.

Побиједио је Виљареал на гостовању у Лиги шампиона (2:0), потом је Јунајтед однио бод Челсију из Лондона (1:1) да би се све завршило побједом над Арсеналом.

Нови менаџер Ралф Рангник је посматрао меч са Арсеналом са трибина и он ће се нешто касније први пут обратити новинарима са позиције менаџера Манчестер јунајтеда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана