Мајк Тајсон оптужен за силовање

ГС
Мајк Тајсон оптужен за силовање

Једна жена је оптужила бившег боксерског шампиона у тешкој категорији Мајка Тајсона да ју је силовао почетком 1990-их у тужби поднијетој у Њујорку овог мјесеца.

Жена, која захтијева одштету од пет милиона долара, рекла је да ју је Тајсон силовао у лимузини након што га је срела у ноћном клубу у Њујорку и да је претрпела “физичке, психичке и емоционалне повреде” у годинама од тада. Изјава те жене не наводи датум напада, већ само каже да се то догодило почетком 1990-их, отприлике у исто вријеме када је Дезајр Вашингтон рекла ду је Тајсон силовао у Индијанаполису. Тајсон је 10. фебруара 1992. године осуђен за силовање и одслужио је три године затвора.

Тужба у Њујорку је поднијета према Закону о преживј  елим одраслим особама. Жена је у свом исказу навела да је ушла у Тајсонову лимузину и да је боксер одмах почео да је додирује и покушава да је пољуби.

- Неколико пута сам му рекла не и замолила га да престане, али је он наставио да ме напада. Потом ми је скинуо панталоне и насилно ме силовао - рекла је жена.

Она жели да задржи своју анонимност, јер би, како је рекла, објављивање њеног имена “свакако представљало ризик за мене од даљег психичког оштећења, узнемиравања, исмијавања и личне срамоте”.

Адвокат који је заступа је рекао да његова канцеларија није једноствано вјеровала жени на ријеч, већ је истражила њене наводе и утврдила да су “веома вјеродостојни”.

Адвокатска канцеларија је данас саопштила да не може даље да коментарише случај.

Тајсон (56), рођен у Бруклину, био је неприкосновени свјетски шампион у тешкој категорији од 1987. до 1990. године, али његов живот ван ринга био је турбулентан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана