Мадриђани пуни самопоуздања пред први меч осмине финала Лиге шампиона

Душан Репија
Мадриђани пуни самопоуздања пред први меч осмине финала Лиге шампиона

МАДРИД - Зимска пауза је готова, а на менију за све сладокусце поново је најквалитетнији клупски фудбал.

Прво од четири вечери осмине финала доноси два страшна меча - Атлетико ће покушати да заустави тренутно најбољи тим у Европи Ливерпул, док ће Борусија настојати да искористи не баш сјајну атмосферу у ПСЖ-у и овај скупи пројекат поново удаљи од "ушатог" пехара.

Ако бисмо гледали тренутну форму, индивидуални квалитет или било који други параметар, јасно је да је бранилац титуле у овом тренутку далеко испред Атлетика.

Екипа Дијега Симеонеа не пружа партије ни приближне очекивањима, па се чак шапутало о његовој смјени и вечерас је добра прилика да видимо да ли је он и даље страх и трепет у свлачионици или су играчи одлучили да му окрену леђа.

Јасно је да ниједан тим на свијету у овом тренутку не може да пријети екипи Јиргена Клопа која није изгубила од септембра 2019. године, не рачунајући Лига куп у којем игра трећи тим "црвених", али ће бити занимљиво видјети реакцију момака који су сатјерани уза зид. 

- Шта треба да урадимо? Да зауставимо њихову серију. Они имају сјајан низ, али у фудбалу не постоји јуче. И ми смо играли добро крајем прошле године па смо пали. Знамо како можемо да им загорчамо живот, знамо њихову снагу, али и слабости - оптимиста је, упркос свему, везни фудбалер домаћих Саул Нигуез.

Шансе Атлетика биће веће уколико на терен истрче Дијего Коста и Жоао Феликс које муче повреде, док гости имају све играче на располагању. Симеоне је на клупи Атлетика од 2011. године и имао је велике резултате, попут освајања првенства Шпаније и Лиге Европе два пута, док је два пута извисио у финалима Лиге шампиона. Све успјехе памти и Клоп који необично цијени колегу.

-  Ако неко умије да игра на резултат, то је Атлетико. Много поштујем Симеонеа, он покушава све да дође до резултата. Нас двојица имамо сличну причу. Много смо се трудили и нисмо много побјеђивали, али смо се и даље трудили. Имамо добар однос, али сам прилично сигуран да ће се то заборавити на утакмици - рекао је Клоп.

За разлику од дуела на "Ванди" који би према свим најавама требало да буде тврд и без много голова, ватромет се очекује у Дортмунду. Састају се двије екипе које имају невјероватан офанзивни потенцијал, па нам остаје да видимо чији ће више доћи до изражаја.

Све очи домаћих навијача биће уперене у Ерлинга Халанда који зна како се тресу мреже у овом такмичењу, док у Паризу вјерују да се на терену неће осјетити не баш сјајан однос Нејмара и Килијана Мбапеа, те да ће двојица мајстора учинити све како би "свеци" отишли корак даље.
 

33
утакмице у низу Ливерпул нема пораза

9
голова на шест утакмица постигао Халанд за Борусију

4
пораза, два ремија и побједу има Атлетико у седам мечева

 

Осмина финала

Вечерас: Атлетико М. - Ливерпул, Борусија Д. - ПСЖ. Сутра: Аталанта - Валенсија, Тотенхем - Лајпциг, 25. фебруара играју: Челзи - Бајерн, Наполи - Барселона, а 26: Лион - Јувентус, Реал М. - Манчестер с. Све утакмице ове рунде почињу у 21 час. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана