Мадрид као гренд слем

Г.С.
Мадрид као гренд слем

МАДРИД - Овогодишњи мастерс у Мадриду по именима учесника биће чак и јачи од првог гренд слема сезоне Аустралијен опена.

Јер, поред актуелног шампиона Новака Ђоковића и рекордера Рафаела Надала, у “Каха Магики” наступиће и трећи члан велике тројке Роџер Федерер, који на шљаци није играо скоро двије године, а прескочио је и овогодишњи Мелбурн.

Ноле је годину започео у великом стилу, освајањем 18. гренд слем трофеја, а током те авантуре је повриједио трбушни зид због чега је узео нешто дужу паузу, прескочивши Мајами. На Флориди нису играли ни Надал ни Федерер, што је први пут још од 2004. године да на једном мастерсу није било никог од трилинга најбољих.

Зато ће сва тројица бити у Мадриду, свако са својим плановима и амбицијама. Први рекет планете ће брусити форму пред Ролан Гарос, на којем ће покушати да уздрма Рафин примат и удари 19. гренд слем рецку. Шпанчев циљ је исти, подићи форму пред Париз, гдје је већ освојио невјероватних 13 пехара.

А што се Федерера тиче, он ће прије свега покушати да ухвати корак са најбољима пошто због повреде већ дуго није играо професионални тенис. Ако се изузме наступ у Катару, гдје је елиминисан на другом кораку.

Шлаг на торту представља чињеница да ће у шпанској престоници наступити сви чланови Топ 10. Дакле, заиграће и Данил Медведев, Доминик Тим, Стефанос Циципас, Александер Зверев, Андреј Рубљов, Дијего Шварцман, те Матео Беретини. И не само то, организатори су се похвалили да је 45 најбољих тенисера АТП листе потврдило учешће у Мадриду.

Помјера се Ролан Гарос?

Влада Француске разматра могућност да због трећег таласа вируса корона помјери почетак Ролан Гароса, који је предвиђен за 17. мај. Иако се протеклих дана разматрала могућност да се турнир чак и откаже или помјери за каснији датум у години, од тога се одустало.

- Разговори су у току са организаторима о свим моделима, посебно оних који се тичу пријема публике. За сада, дискутује се о одгађању почетка за неколико дана - саопштено је из Министарства спорта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана