Лука Јовић затресао мрежу: Гол у Купу као прекретница сезоне

Г.С.
Лука Јовић затресао мрежу: Гол у Купу као прекретница сезоне

ФЈОРЕНТИНА - Лука Јовић поново тресе мреже! Репрезентативац Србије се уписао у стријелце у четвртфиналу Купа Италије у побједи против Торина 2:1.

Фјорентина је тако изборила пласман у полуфинале, а Јовић је прекинуо голгетерски пост који је трајао у клубу од 9. новембра 2022. године, када је затресао мрежу Салернитане у првенству Италије.

Јовић је играо до 74. минута, а за своју партију је у италијанским медијима добио оцјену седам и проглашен је за играча утакмице.

Добра партија обрадовала је навијаче Фјорентине, али и медије који нису штедјели похвале на рачун нападача.

- Јовић је овом партијом показао да се враћа у форму која га је красила у Њемачкој. Одлично се кретао, пуно више је учествовао у игри и показао да диже форму. Сви у клубу се надају да ће овај меч бити путоказ за нападача Србије да се избори за већу минутажу и да поправи ефикасност клуба. Сјајно је реаговао код гола када је надскочио ривале и затресао мрежу ривала - наводе италијански медији, а у похвалама предњаче локални листови.

Јовић је поред гола створио и двије шансе које његови саиграчи нису успјели да претворе у гол, а добио је и два дуела на земљи те пет од шест ваздушних дуела. Због тога и не чуди да је са терена испраћен аплаузима. Италијански медији су такође похвалили и партију лијевог бека Алексе Терзића, док је Никола Миленковић добио лоше оцјене за партију против Торина.

Учинак Јовића на овом дуелу похвалио је и тренер Вићенцо Италијано.

- Јовић је на овом мечу био прави нападач, у голгетерском смислу је радио све што се од њега очекују и то је охрабрење за све нас. Имао је и асистенцију и видио сам да је жељан игре, посебно је добар био у другом полувремену. Такође сам видио да може још боље, посебно у смислу темпа утакмице. Али генерално задовољан сам како је одиграо, био је концентрисан и пуно више је учествовао у игри и надам се да ће наставити у сличном ритму, јер би нам његов повратак у форму пуно значио. Стигли смо до полуфинала као и прошле године и то је важна прекретница за клуб. Ова партија нам је охрабрење за наставак шампионата гдје такође морамо пуно боље и то већ од наредног меча - истакао је тренер Италијано.

Тренер жали за Лукићем

Саша Лукић је напустио Торино, а тренер Иван Јурић као да не може да се помири са његовим одласком.

- Торино је изашао из прелазног рока слабији, изгубили смо једну од звијезда тима. Лукић је био мотор екипе, а дошао је момак којем је потребно вријеме да се ухода. Илић може да достигне Лукићев квалитет, али му је потребно вријеме да се уклопи у наш систем - додао је Илић, који је већ добио Ивана Илића у Верони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана