Лошије пласирани тенисери немају начин да зараде новац: Ђоковић је активан, тражимо рјешење

Агенције
Лошије пласирани тенисери немају начин да зараде новац: Ђоковић је активан, тражимо рјешење

Бразилски тенисер Бруно Соарес говорио је за аргентински Ла Национ о тешкој финансијској ситуацији у којој су се нашли слабије пласирани тенисери на АТП ранг-листи.

Због пандемије коронавируса тениска сезона је прекинута до 13. јула, а то је велики проблем за тенисере који се налазе испод 100. или 150. мјеста на АТП ранг-листи и који нису зарадили много новца током своје каријере. Без турнира нема ни награда, а самим тим нема ни извора финансирања за тенисере.

У Савјету тенисера, чији је предсједник Новак Ђоковић, то је проблем о којем се говори, а Соарес каже како сви траже могуе рјешење.

“Разговарамо о томе, али још увијек немамо конкретно рјешење. Питање је када ћемо се вратити. Ако се вратимо у јулу, моћи ћемо надокнадити велики дио онога што није одиграно, али ако то буде у аугусту или касније изгубићемо много. Постоји велика брига за тенисере који су рангирани изнад 150, 200, 300, или 500. позиције и који сада немају начин да зараде новац”, истакнуо је Соарес и додао:

“Имамо и WhatApp групу. Ђоковић је веома активан као предсједник, али сви су веома посвећени томе да пронађу рјешење проблема. Осјећам се одговорним, заступам и сингл и дубл и има много људи који су у лошој ситуацији, који трпе много и који су без новца”, рекао је Соарес.(klix.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана