Ливерпул срушио Челси

Танјуг
Ливерпул срушио Челси

Фудбалери Ливерпула савладали су на гостовању екипу Челсија са 2:0, у дерби мечу другог кола Премијер лиге. “Црвени” су одиграли убједљив меч и уписали заслужени тријумф на “Стамфорд бриџу” над екипом Челсија, а оба гола на мечу постигао је Садио Мане.

Изабраници Френка Лампарда одиграли су један трапав меч са доста грешака, које је Ливерпул знао да казни. Исход утакмице могао је бити другачији, да је нови нападач Челсија Тимо Вернер успио да искористи једну од двије добре прилике.

У финишу првог полувремена, штопер “плаваца” Кристенсен рвачким захватом оборио је Манеа и то као посљедњи играч одбране, чиме је, уз интервенцију ВАР-а, кажњен црвеним картоном.

То је знатно отежало посао Челсију у наставку, јер је Ливерпул имао знатно већи посјед лопте, као и простор за организовање напада.

У другом дијелу утакмице, дебитански наступ за Ливерпул уписао је Тијаго Алкантара, доскорашњи фудбалер Бајерна и најновија аквизиција Јиргена Клопа.

А податак да је Тијаго имао више тачних додавања за једно полувријеме него ли било који члан Челсија за читав меч, говори о каквом је појачању ријеч.

Ливерпул је до вођства дошао у 50. минуту. Добро направљен вишак на десној страни за Фирмина, који је центрирао и пронашао Манеа, а овај главом матира Аризабалагу на голу Челсија.

Од тог момента гости су били још више растерећени. Четири минута касније услиједила је нова грешка голмана Кепе, који се дуже вријеме налази на удару критика, утисак је са разлогом.

Аризабалага је покушао да прослиједи лопту до свог штопера, али је Мане извршио притисак, одузео лопту голману Челсија и потом постигао гол за 2:0.

Упркос шансама на обје стране, то је остао коначан резултат.

Челси је могао да смањи заостатак и уведе меч у неизвијесну завршницу, али је Жоржињов ударац са пенала одбранио голман “црвених” Алисон.

Пенал је иначе скривио поменути Тијаго Алкантара, у тек другом дуелу за лопту од како је дошао у Премијер лигу.

Премијер лига, 2. коло:

Субота:

Евертон - ВБА 5:2

Лидс - Фулам 4:3

Манчестер јунајтед - Кристал Палас 1:3

Арсенал - Вест Хем 2:1

Недјеља:

Саутемптон - Тотенхем 2:5

Њукасл - Брајтон 0:3

Челси - Ливерпул 0:2

Лестер - Барнли (20.00)

Понедјељак:

Астон Вила - Шефилд јунајтед (19.00)

Вулвс - Манчестер сити (21.15)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана