Лига шампиона почиње вечерас: “Петроклубови” јачи него икада

Г.С.
Лига шампиона почиње вечерас: “Петроклубови” јачи него икада

ЛОНДОН - Могу ли “нормални” клубови још једном да се одупру налету ових који су се дигли захваљујући бјесомучном пумпању арапских милиона сазнаћемо тек у мају, али од вечерас почиње она озбиљнија борба у Лиги шампиона.

Прва рунда такмичења по групама обично је рутина за најбоље тимове Старог континента, јер је стварност таква да је и даље ипак велика разлика у односу на оне којима је сам пласман међу 32 нешто што их чини задовољним. Међу преосталих 16 постоји бар пет, шест који се не задовољавају ни финалом, већ само трофејом. Ипак, издвајају се два која годинама уназад имају највише амбиције, али им је увијек нешто недостајало или им нека виша сила није дала да се домогну толико жељеног “ушатог” пехара. Током љетног прелазног рока ПСЖ је одрадио фантастичан посао, потписао Лионела Месија, Ђанлуиђија Донаруму и Серхија Рамоса, поштено платио Ашрафа Хакимија и бар до наредног љета задржао Килијана Мбапеа, што је сасвим довољан знак да је на папиру фаворит у свим такмичењима.

Судбина је тако хтјела да други “петроклуб” Манчестер сити заврши у групи А са “свецима” па се може рећи да Лајпциг, а нарочито Клуб Бриж нису имали среће. “Грађани” су прошле сезоне пробили лед и стигли до финала, али се испријечио Челзи. Пеп Гвардиола за разлику од минулих година није био растрошан овог љета, не зато што није желио да ојача тим, већ што су му пропали трансфери Харија Кејна и Кристијана Роналда.

Са друге стране, они стални фаворити Реал Мадрид, Челзи, Ливерпул, Атлетико, Бајерн... имају своју рачуницу. Првог дана наставка дерби ће бити игран на “Ноу Кампу” гдје ће Барселона дочекати Баварце. Каталонци морају што прије да се навикну на живот без Месија, а већ вечерас ће бити на великом тесту. Бранилац титуле Челзи на старту такмичења игра против Зенита.

Парови, уторак, група Е: Барселона - Бајерн (21.00), Динамо Кијев - Бенфика (21). Група Ф: Јанг Бојс - Манчестер јунајтед (18.45), Виљареал - Аталанта (21). Група Г: Севиља - Салцбург (18.45), Лил - Волфзбург (21.00). Група Х: Челзи - Зенит (21), Малме - Јувентус (21). Сриједа: Група А: Бриж - ПСЖ (21), Манчестер с. - Лајпциг (21). Група Б: Атлетико М. - Порто (21), Ливерпул - Милан (21). Група Ц: Бешикташ - Борусија Д. (18.45), Спортинг - Ајакс (21). Група Д: Шериф - Шахтјор (18.45), Интер - Реал М (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана